Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kellemetlen meglepetéssel várják az F–16-osokat az oroszok

Hirdetés

Az orosz tervezők olyan rakétát fejlesztettek ki, amely a nyugati vadászgépek, köztük az F-16-os repülőgépek ellen alkalmas – mondta az orosz légierő parancsnokhelyettese egy televíziós nyilatkozatban, amelyről a TASZSZ is beszámolt. A hírt itthon az Index.hu szemlézte.

A műsorvezető kérdésére – miszerint az orosz pilóták rendelkezésére állnak-e olyan eszközök, amelyekkel legyőzhetik az F-16-os vadászgépeket – a katonatiszt azt mondta, hogy Oroszország „meglepetésekre készül” egy fejlett repülőgép-elhárító rakéta formájában, ami képes különböző típusok eltalálására, és ez „bármilyen repülőgépre” igaz.

Az orosz légierő parancsnok-helyettese szerint a továbbfejlesztett rakéta megnövelt pontossággal rendelkezik, és képes „erőteljesen manőverező célpontokat” eltalálni. – Az új megsemmisítő eszköz nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra – jegyezte meg a katonatiszt, hangsúlyozva, hogy lesznek még meglepetések.

Hirdetés

Nem tudni, ebben a nyilatkozatban mennyi az igaz, de az biztos, hogy az orosz hadsereg előtt régóta ismert a nyugati gépek nagy része, tanulmányozhatták azok mozgását, tulajdonságait videók alapján. Sőt, minden bizonnyal talán többet is tudnak róluk más forrásokból. Talán az F–35 Lightning II ötödik generációs vadászgép jelenthet újat Moszkvának.

Vagyis az oroszoknak bőven volt idejük felkészülni arra, hogy egyszer szembe találják magukat az F-16-osokkal, amelyek megjelenése Ukrajnában csak idő kérdése volt, hogy ez bekövetkezzen.

Az ukránok ugyanakkor túlságosan sokáig nem rejtegethetik a jenki gyártású gépeket. Először is azért, mert bárhol is tárolják azokat, előbb-utóbb, de inkább előbb, az oroszok meg fogják találni azokat. S ha így lesz, akkor egészen biztosan rakéta esőt zúdítanak rájuk. Másrészt, néhány napig meg lehet élni abból, hogy az „ukrán” F–16-os vadászgépek tesznek egy kört a hazai légtérben, de ez még nem fogja megállítani az oroszokat.

Hirdetés

Ha pedig közelebb mennek a frontvonalhoz, akkor meg kell ütközniük Moszkva erőivel, amely kétesélyes. S más sem hiányzik most az ukránoknak, mint hogy veszteséglistára tegyenek néhány darabot a nagyon várt jenki gépekből. Amíg nincs veszteség, addig őrizni lehet az illúziót. S talán az tartja még életben az ukrán vezetést, hogy vigyáznak az illúziókra!

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés
Hirdetés