Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Késes támadás a siegeni városi fesztiválon: Három ember életveszélyben

Hirdetés

Súlyos erőszakos cselekmény történt az észak-rajna-vesztfáliai Siegen városában: Pénteken 19:40 körül egy 32 éves nő állítólag öt embert késsel megszúrt.

Három ember még mindig életveszélyben van a támadás után. Az esetről elsőként a BILD és a Solinger Zeitung újságok számoltak be.

Hirdetés

Ellentmondások az első jelentésekben

A rendőrség szerint jelenleg nem feltételezik, hogy terrortámadás történt. A BILD szerint az elkövető német, és lehet, hogy mentálisan beteg volt, illetve drogozott. Látszólag találomra szúrta le a buszon tartózkodó embereket.

Az elkövető állítólag egy 32 éves nő. Miután a rendőrség a helyszínre érkezett, ellenállás nélkül letartóztatták. Állítólag nem állt alkohol vagy kábítószer hatása alatt sem – írja a Siegener Zeitung.

Hirdetés

Hirdetés

Egy nő megkéselt öt embert egy buszon Nyugat-Németországban – közölte a Siegen-Wittgenstein régió rendőrsége, és felszólította a lakosságot, hogy ne nevezzék terrortámadásnak az esetet a közösségi oldalakon.

Időközben Andreas Müller (SPD) járási hivatalvezető is megérkezett az eiserfeldi incidens helyszínére. A Siegener Zeitung című lapnak telefonon elmondta, hogy „megdöbbentette” a bűncselekmény – éppen azért, mert a jelek szerint olyan embereket ért, akik bulizni voltak.

A lap beszámolója szerint a helyszínen állítólag sürgősségi tanácsadók vannak, akik az esetlegesen traumatizált emberekkel foglalkoznak. Több mentőautó is a helyszínen van. Éppen múlt pénteken történt súlyos késes támadás egy solingeni városi teszten. A szíriai Issa Al Hasan három embert megölt és nyolcat megsebesített. A támadás iszlamista terrortámadás volt, amelyet az ISIS vállalt magára.

Hirdetés

A Siegen jelenleg fennállásának 800. évfordulóját ünnepli. A szervezők szerint a csúcspont az augusztus 30-tól szeptember 1-ig tartó városi fesztivál lesz. A fesztivál minden eddiginél nagyobb lesz, öt színpaddal, élőzenével, műsorokkal és bulikkal. A legfrissebb információk szerint pénteken folytatódott a program.

VH

Hirdetés

Hirdetés