Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kétezer gyereket hagytak az ostromra készülő Pokrovszkban

Hirdetés

Harmincnyolcezer ember, köztük közel kétezer gyermek maradt a Donyecki területen található Pokrovszk városában, amelyet az orosz csapatok lassan körbezárnak, mondta Vadim Filaskin kormányzó a Kyiv Independent szerint.

Pokrovszk az ukrán erők fontos logisztikai csomópontja a Donyecki területen, lakossága a háború előtt 80 ezer fő körül volt. A város környéke több hónapja heves harcok színhelye, az itt zajló orosz offenzíva egyik legfőbb célpontja. A pokrovszki katonai vezetés augusztus 15-én szólította fel a lakosságot az azonnali evakuációra. Akkor az orosz hadsereg még nagyjából 10 kilométerre tartózkodott a város szélétől.

Az ukrán katonai vezetés abban bízik, hogy a hetek óta tartó kurszki offenzívának köszönhetően az oroszok nem fognak tudni több erőt átcsoportosítani a donyecki frontra. Az amerikai Institute of the Study of War (ISW) jelentése szerint azonban az orosz erők számos taktikai győzelmet arattak Pokrovszk környékén – Novohrogyivkát egy hét alatt szinte teljesen elfoglalták, és Szelidovo ostromát is megkezdték.

Hirdetés

A kormányzó szerdán elmondta, a bankok szeptember másodikától nem üzemelnek, csak az ATM-ek fognak működni, ráadásul más lakossági szolgáltatások is leállnak.

Elsőként talán azt érdemes megjegyezni, hogy ezt a hírt így a 444 szemlézte. Illetve majdnem így, mert a “Doncek”-jüket kijavítottuk Donyeckre… Na, mindegy. A lényeg, hogy a valóság végre szembejött az általunk csak Amerika magyar hangjaként emlegetett portállal.

Kiderült, hogy az orosz hadsereg mégsem béna kacsa, amely lépésekben halad, ha halad egyáltalán előre. Most ott tartunk, hogy már az ISW szerint is képesek moszkva csapatai két hét alatt 10 kilométert menni előre, és közben bevenni többek között Novohrogyivkát…

Hirdetés

Ami érdekes, hogy a hírhez semmilyen tőlük egyébként megszokott kommentárt nem fűztek. Pedig lehetne. Például azt, hogy “…és mi a fenét csinált az ukrán vezetés, hogy lehet, hogy harmincnyolcezer embert nem evakuáltak?!” Vagy azt: “Mindez felveti a gyanút, hogy Kijev élő pajzsként akarja használni a civileket, amikor az ostrom megkezdődik.”

Adja magát ez is: “Az oroszok nyilvánvalóan bombázni fogják a várost, mert az ukránok nem fogják feladni a települést. Ez számtalan civil áldozattal jár majd, és ahogy már megszokhattuk, a kijevi rezsim propagadnistái a megsérült, meghalt civilek képeivel fogják kitapétázni az internetet, hogy együttérzést, de még inkább újabb támogatást: pénzt és fegyvereket préseljenek ki a Nyugatból.”

Ha már gonzo újságírás, akkor legyen a gonzo gonzo akkor is, amikor az az ukránoknak kellemetlen, nem igaz?

Hirdetés

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés