Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Kifakadt a bolgár edző: Nem elég, hogy férfival kellett bokszolnunk, még a pontozók is csaltak

Hirdetés

Eddig Iman Helif ellopta a „show-t” (hála első ellenfele, Angela Carini magánszámának…), a másik vitatott nőiességű versenyzőről, a tajvani Lin Jü-tingről kevesebb szó esett. A negyeddöntő után azonban ő is reflektorfénybe került.

Lin az 57 kilós kategória negyeddöntőjében a bolgár Szvetlana Sztanevával bokszolt, s a meccs után kirobbant a botrány. A balkáni bokszoló a kezével X-et formált, edzője Vaszil Georgiev pedig felemelt egy táblát, nyilván nem a saját, hanem a tanítványa nevében.

XX vagyok. Mentsétek meg a női bokszot!
Az XX egyértelműen a női kromoszómákra utal, mint ahogy az is köztudott, hogy Helifnek és Linnek (állítólag) a férfiakra jellemző Y is van.
Sztaneva nyilván nem azt mutatja, hogy benne van az X-faktor... (Fotó: X)

Sztaneva nyilván nem azt mutatja, hogy benne van az X-faktor… (Fotó: X)

Hirdetés

De Georgiev tovább ment, mint a Hámori Lucát védő magyar sportvezetés, ugyanis a tréner, aki állítólag nem örült annak, hogy Sztaneva egyáltalán kiállt a meccsre, újabb vádakat vágott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetőinek fejéhez:

Ezt a meccset manipulálták. Nyilvánvaló, hogy Szvetlana győzött, mégis az ellenfelét hozták ki a pontozók győztesnek. Ameddig a NOB támogatását élvezi ez a két versenyző, addig minden módon segítik őket. Elrabolták a győzelmet a tanítványomtól
– őrjöngött a tréner, aki szerint odafent eldöntötték, hogy ha a fene fenét eszik, Helifnek és Linnek akkor is meg kell nyernie az aranyérmet.
Forrás: sportal.hu

Újabb botrány: X-et formált a kezével a legyőzött bolgár női ökölvívó

Hirdetés
Hirdetés