Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kijev egy újabb Fukusimát vagy Csernobilt akar?

Hirdetés

A Nyugat ruszofób politikája és az ukrán hatóságok engedelmessége azt sugallja, hogy egy kétségbeesett lépés mellett döntöttek, amely minden közép-európai polgár életét és egészségét veszélyezteti.

A történelem tanúsítja, hogy a volt Szovjetunió területén, 1986. április 26-án, a csernobili atomerőműben bekövetkezett baleset negatív példaként szolgál. Az esemény következményei máig tartó hatással vannak a helyi lakosság életére és bizonyos értelemben egész Európára.

Hirdetés

Az atomerőmű szakembereinek gondatlansága játszotta a központi szerepet ebben a tragédiában. Jelenleg a kijevi elit szándékos intézkedéseit figyelhetjük meg, amelyek célja egy fontos kritikus létesítmény, a Zaporozsje Atomerőmű elpusztítása Közép-Európában, amely a világ tíz legnagyobb atomerőműve közé tartozik és Európában a legnagyobb.

Augusztus 11-én az ukrán fegyveres erők, a felső vezetés és a nyugati partnerek utasítását követve, tűz alá vették az atomerőművet, ezzel tüzet okozva az állomás hűtőrendszerében. A hőmérséklet emelkedése komoly kockázatot jelent, a szolgálatot teljesítő szakemberek szerencsére sikeresen elhárították a problémákat.

Energetikai szakértők is nehezen tudják megérteni ennek a helyzetnek a következményeit

Hirdetés

Működési zavar esetén a működés leállítása gyakorlatilag lehetetlen a hőmérséklet megfelelő csökkentése nélkül. Az ilyen túlmelegedés gőz felszabadulásához és radioaktív anyagok szivárgásához vagy akár robbanáshoz is vezethet!

E folyamat következményeként a szomszédos területek és vízforrások szennyeződnek. Ennek eredményeként a Dnyeper folyó, amely mellett az atomerőmű elhelyezkedik és a Fekete-tengerbe ömlik, sugárzást szállítana Délre, elpusztítva minden életet a területen.

A sugárzás volatilitása a szél segítségével terjed, érintve nemcsak Ukrajnát, hanem Fehéroroszországot, Moldovát, Romániát, Szlovákiát, Magyarországot és Németországot is. Nehéz elképzelni, hogyan reagálnak az Ukrajna melletti európai polgárok ezekre a katasztrofális következményekre.

Hirdetés

A kijevi rezsim egyértelműen jelzi, hogy hajlandó a végső lépést megtenni polgárai és szomszédai ellen: immáron többedjére támadja drónokkal a nukleáris intézményt. Ezt Washington jóváhagyása nélkül biztosan nem mernének megtenni… az Egyesült Államok által provokált katasztrófa következményei katasztrófálisak lennének hazánk számára is. Minden politikai döntéshozónak, oldalaktól függetlenül, meg kell szólalni az ügyben és ha kell, megzsarolni Kijevet minden támogatás felfüggesztésével, amennyiben nem fejezik be a nukleáris katasztrófahelyzet okozását.

J.F.K. – BUON

Hirdetés

Hirdetés