Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Kőrösi Koppány: Iványi úrnak 3 milliárd forint köztartozása van

Hirdetés

Kőrösi Koppány a Facebookon elemezte a kamulelkész Iványi eddigi pályafutását.

„Nézzük a tényeket Iványi úr iskolájáról és „hajléktalan” óvodájáról.

Hirdetés

Iványi úr a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze (remélem, jól írtam a titulust).

Magyarországon az állam – amelynek vezetésére 2010 óta kétharmados többséggel hatalmazzuk fel a Fidesz-KDNP pártszövetséget – 2011-ben úgy döntött, hogy újraszabályozza, és feltételekhez köti az egyházi működést. Azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a visszaéléseket megszűntesse.

Iványi úr „kisegyházának” nem sikerült a törvényi feltételek teljesítése – teszem hozzá többszáz addig magát egyházként feltűntető csoportosulással egyetemben.Ezzel elveszítették a jogukat állami támogatásokra, 1%-os felajánlásokra, stb. Perre mentek. A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága elmarasztalta a magyar államot, kötelezte az egyházi státusz megadására, valamint 935 millió forintnyi kártérítésre.

Hirdetés

Az ítéletnek a magyar állam eleget tett. Kifizette a kártérítést, és a státuszt is megítélte.

Iványi úrék mintegy 25,6 milliárd forintnyi állami támogatáshoz jutottak ily módon. Ennek ellenére nem fizették az adót, nem fizették a járulékot a munkatársaik után. Iványi úr mintegy 3 milliárd forintnyi tartozást halmozott fel a NAV-val szemben.Iványi úrék nem fizetnek – évek óta – villany-, gáz, vízszámlát sem. Emiatt már többször megszűntette a közszolgáltató a szolgáltatást, majd politikai nyomásra visszakapcsolta. Ezek a tények. A többi pedig az interpretáció.

Iványi úr – és vele együtt a komplett ellenzék – interpretációja szerint a kormány gonosz, gyermekek sorsát teszi tönkre, stb. Iványi úr szerint mivel az állam a bírósági ítéletet követő 3 évben nem biztosította kisegyháza számára az egyházi jogállást, ezért 14 milliárd forintnyi elmaradt jövedelme van, amit ki fog perelni az államtól.

Hirdetés

A kormányhivatal interpretációja – amely most két intézményt bezárat – az, hogy mivel nem csak adó- és járuléktartozása van az üzemeltetőnek, de a közüzemi számláit sem fizeti évek óta, nem biztosítható a gyermekek ellátása.

Hirdetés