Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Liszenko élt, él és élni fog – A NOB elnöke szerint a genetika áltudomány, az útlevél viszont a legerősebb tudományos bizonyíték

Hirdetés

A hadigenderészet nem fél visszanyúlni a ‘30-as, ‘40-es évek szovjet tudományosságához, aminek alapja nem a megfigyelés-hipotézis-kísérletezés-bizonyítás talpazatára épült, hanem a képzelgés-megfélemlítés-erőszak hármasára. Ennek a nyomulásnak esett áldozatul – természetesen a női sportolókon túl – a NOB és elnöke, Thomas Bach, aki minapi sajtótájékoztatóján remegő hangon számolt be arról, hogy nincs egyértelmű tudományos módszer annak eldöntésére, hogy ki férfi és ki nő, ezért hagyatkoznak a bemondásra és az útlevélre.

Trofim Gyenyiszovics Liszenko ukrán származású szovjet biológus és agronómus volt (bár nem tudom, illik-e manapság megemlíteni az ukrán származását, hiszen nevetségesen szofisztikáltabb módszerrel gyilkolt le tömegeket, ráadásul részben a sajátjait, mint szomszédunk legújabb újmúltjának két hőse, Bandera és Suhevics), és mint ilyen, a sztálinizmus elvárásainak megfelelően áltudós. Emellett természetesen elmebeteg, munkássága nélkülözte a tudományosság minden kritériumát; leegyszerűsítve abból állt a  nagy elmélete, hogy a növényeket ugyanúgy lehet nevelni, mint az embereket, hozzá lehet szoktatni a környezethez őket, illetve, hogy az evolúció robbanásszerűen is megvalósulhat, ha elég fenyegetően lóbáljuk a bikacsököt és üvöltözünk a zöldborsóval. A roppant bárgyú elképzeléseibe további milliók haltak bele a ‘30-as évek Szovjetuniójában; akikkel nem az erőszakos kollektivizálás miatti éhínség végzett, azzal Liszenko ötletei.

Ám hiába szemléljük ma már rendkívül kritikusan Liszenko munkásságát, Sztálin haláláig senki nem mert megmukkanni, senki nem mert szólni, hogy a fickó közveszélyes elmebeteg, azonnal el kell zavarni a fenébe, mielőtt gyermeteg képzelgéseivel tönkrevágja Szovjetunió és gyarmatbirodalma agrártudományát.

Hirdetés

Most se mer senki megszólalni, legalábbis akinek kedves a pozíciója és a fizetése a fejlett nyugaton, hogy igen is, a 20. század eleje óta el lehet dönteni tudományosan, hogy ki férfi, és ki nő. Nem nagy varázslat ez, csak ahogy Liszenko idejében a Szovjet Tudományos Akadémia, úgy ma a NOB tagadja, hogy létezik genetika, létezik olyan tudomány, ami a genetikával foglalkozik.

A nőknek joguk van részt venni a női mezőnyben versenyezni, és nem fogunk támaszkodni – melyik tesztre? Láttam ennek a szervezetnek (IBA) egy nagyon érdekes sajtótájékoztatójának leiratát, ahol még az sem volt világos, hogy milyen teszteket végeztek, milyen eredményeket produkáltak. És egyébként is, amiről ott beszámoltak, az nem felel meg a tudománynak

– magyarázta el a hadigenderészeti liszenkoizmus alapjait az érdeklődőknek Thomas Bach, a NOB elnöke, cáfolva ezzel azokat az ütődötteket, akik szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az orosz befolyás alatt szenvedő IBA ellenében teljesen korrekt vizsgálatok alapján engedte versenyezni az algír és a tajvani nőrfit.

Hirdetés

Már korábban elmagyaráztam, hogy milyen problémáink vannak. Nem olyan egyszerű, mint ahogyan egyesek talán ebben a kultúrharcban most azt akarják ábrázolni, hogy XX vagy XY az egyértelmű különbség a férfiak és a nők között. Ez tudományosan már nem igaz. És ezért ez a kettő nő. És joguk van részt venni a női versenyben. Ennek semmi köze a befogadáshoz semmilyen módon

– dünnyögte tovább az új mesét, a woke-hadigenderészetét Bach. Tehát azért nem végeztek vizsgálatokat, mert azok feleslegesek, mert legjobb esetben is csak annyit képesek kimutatni, hogy melyik versenyző rendelkezik XX és melyek XY kromoszómapárral, de ezek alapján nem lehet kijelentéseket tenni az ügyben, hogy ki nő, és ki férfi. Bónusz track: szerinte azok kultúrharcolnak, akik szerint létezik ideológiamentes tudomány, létezik ideológiamentes genetika. Létezik az a 150 év, ami eltelt azóta, mióta Gregor Mendel rácsodálkozott a borsónövények öröklődési mintázataira.

Bach elmondta, hogy a NOB 1999-ben lemondott a genetikai nemi tesztelésről, és a bizottság álláspontja nagyon egyértelmű:

Hirdetés

A nőknek lehetővé kell tenni, hogy részt vehessenek a női versenyeken. És a két [bokszoló] nő”,

mert ez szerepel az útlevelükben, és nincs semmi, de semmi kerek a világon, ami képes lenne cáfolni az útlevélben szereplő adatokat. Ha az útlevelébe legközelebb az kerül be, hogy ló, akkor indulhat az öttusa egyik számában, lóként. Ja, ott már nem, egy erőszakos német miatt a lovakból kolbász lesz. Arra a kérdésre, hogy a NOB hajlandó lenne-e felülvizsgálni a politikáját a 2028-as Los Angeles-i játékok előtt, Bach azt mondta, hogy a szervezet nyitott rá.

Ezt mondtuk a kezdetektől fogva. Ha valaki egy tudományosan megalapozott módszert mutat be nekünk, hogy hogyan lehet azonosítani a férfit és a nőt, mi leszünk az elsők, akik ezt bevezetik. Nem szeretjük ezt a bizonytalanságot

Hirdetés

– kérleli Bach végül a tudomány művelőit, hogy végre találjanak ki valami olyan eljárást, ami megfelel Liszenko és a sztálinista tudományosság örököseinek is, a tudományos hadigenderészet elmebetegjeinek, akik miatt a genetikát tiltólistára volt kénytelen helyezni a NOB.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés