Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Mindenkinek fájna az eddigi legkeményebb támadás Magyarország ellen

Hirdetés

Donald Tusk úgy véli, az Európai Unióból való kizárás előfutára lenne, ha Magyarországot eltávolítanák a schengeni övezetből. A lengyel miniszterelnök nem is ismeri a magyar vízumszabályozás részleteit, de így is jogsértést vizionál.

Az Európai Parlament 67 képviselője írta alá azt az Ursula von der Leyennek címzett levelet, amelyben azt kérik, hogy vizsgálják meg Magyarország schengeni tagságát – írja a TVN24. A cikk megjegyzi, az Európai Bizottságtól azért követelik ezt a büntetést, mert a magyar kormány egyszerűsítette a munkavállalási vízumok kiadását orosz és fehérorosz állampolgárok számára.

A schengeni övezetből való kizárás valójában az Európai Unióból való kizárás előfutára. Ebben az ügyben nagyon óvatos lennék

Hirdetés

– idézi a lengyelek beszámolója Donald Tuskot. A miniszterelnök úgy fogalmazott, jobban örülne, ha Magyarország „teljes szívvel” az EU tagja lenne, de arra is felhívta a figyelmet, hogy nem Magyarország az egyetlen, amely vízumot biztosít az oroszoknak és a fehéroroszoknak.

Hozzátette, ettől függetlenül magyarázatot vár a magyar kormánytól a döntés miatt. Elárulta, a pontos szabályozást ugyan nem ismeri, de „első ránézésre” Magyarország megsértette az európai jog schengeni országok biztonságával kapcsolatos rendelkezéseit.

A magyar kormány korábban leszögezte, hogy a külföldi állampolgárok egyszerűsített beutazása kizárólag munkavállalás céljából engedélyezett, szigorúan szabályozott eljárás keretében.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés