Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Musk pöcegödörnek nevezte a Guardiant

Hirdetés

Elon Musk amerikai vállalkozó az X közösségi hálózaton „pöcegödörnek” nevezte a Guardian brit kiadását, miután megjelentetett egy cikket, amelyben bírálta a Donald Trump amerikai elnökjelölttel készült interjú egyik éghajlatról szóló passzusát.

„Meghallgatták egyáltalán a beszélgetést? A Guardian egy pöcegödör… A kisujjam körme többet tud az éghajlati kérdésekről, mint a Guardian teljes személyzete” – írta az üzletember az X-en.

Hirdetés

Az újság előző nap szakértői anyagot közölt, amelynek címlapján Musk és Trump klímáról folytatott megbeszéléseit a történelem „leghülyébbjének” nevezték.

Szerintük az üzletember és a volt amerikai elnök állítólag „a tényektől távol álló” kijelentéseket tett az interjúban. Az újság így reagált egyebek mellett Musk felhívására, hogy ne becsmérelje az olaj- és gázipart, rámutatva, hogy az a globális felmelegedést okozó szennyezés fő mozgatórugója. Ugyanakkor az interjúalany a beszélgetés során azt mondta, hogy „ha most azonnal leállnánk az olaj és a gáz használatával, mindannyian éhen halnánk, és a gazdaság összeomlana”.

Hirdetés

Egy másik vádpont a kiadványban elhangzott mondat volt, miszerint „még elég sok időnk van …. nem kell kapkodnunk”,

amivel Muskot állítólag a légkörbe történő növekvő szén-dioxid-kibocsátás elleni küzdelem ellenzőjének állította be.

Az elmúlt hónapokban Musk többször is bírálta a nyugati médiát. Korábban Musk azzal vádolta a New York Times-t, hogy támadja az amerikai alkotmány első kiegészítése által garantált szólásszabadságot. Musk kritizálta a Reuters és az Associated Press hírügynökségeket is. A Reuters-t a világ hagyományos médiumai közül a legrosszabbnak nevezte.

Hirdetés

A vállalkozó elégedetlen volt a Tesla elektromos autókat gyártó cégének gazdasági és befektetési tevékenységéről szóló tájékoztatással. Az Associated Press-t „szélsőbaloldali propagandagépezetnek” nevezte, és bírálta, amiért megpróbálta letagadni a Joe Biden amerikai elnökkel történt incidensről szóló információkat, amikor az nyilvánosan lefagyott.

Musk a Wall Street Journal című lapot is megszólaltatta a Trump-merényletkísérletről szóló cikke miatt, és felszólította a kiadvány vezetőségét, hogy tegyen rendet.

Forrás: VH

Hirdetés

Hirdetés