Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Palesztin merénylő késelt Izraelben, ketten meghaltak

Hirdetés

Vasárnap reggel halálra késelt Izraelben egy merénylő egy hetvenéves nőt, három másik járókelőt pedig megsebesített. A sebesültek egyike, egy nyolcvanéves férfi a kórházban meghalt. A támadót agyonlőtték.

Két további sebesültet ápolnak még kórházban. A megölt nő férjének sérülése súlyos volt, de a kórházban stabilizálták. Szintén közepesen súlyos egy kutyasétáltatás közben megtámadott, 26 éves férfi állapota is.

Hirdetés

A merénylet Izrael középső, Földközi-tengerhez közeli részén, Holonban történt.

A 34 éves késelő Ciszjordániából hatolt be engedély nélkül Izraelbe. A biztonságiak jelentése szerint miután három helyszínen megkéselt négy járókelőt, tőlük ötszáz méterre egy rendőr lelőtte. A sebesülteket a holoni Wolfson- kórházba vitték.

A merénylő korábban többször börtönbe került kábítószer fogyasztása miatt.

Hirdetés

“Háborúnk nemcsak Irán ellen, hanem itt is folyik. Pontosan ezért fegyvereztük fel Izrael népét; nyolc hónap alatt több mint százötvenezer fegyvertartási engedélyt osztottunk ki” – mondta Itamár Bengvír nemzetbiztonsági miniszter.

Izrael október óta háborúzik a Hamász terrorszervezettel, amiért az támadást indított, kitörve a Gázai övezetből. Az utóbbi egy hétben merénylők meggyilkolták a libanoni Hezbollah, valamint a Hamász egy-egy vezetőjét is. Irán és a Hezbollah válaszcsapásra készül, így várhatóan a konfliktus jelentősen szélesedni fog a következő napokban.

Hirdetés

Forrás: Híradó.hu

Hirdetés