Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin sem hagyta szó nélkül Ukrajna Oroszország elleni offenzíváját

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök „jelentős provokációnak” nevezte, hogy ukrán szárazföldi csapatok kedden betörtek Oroszország Kurszki területére – írja a Reuters nyomán a Portfolio.

A kijevi rezsim újabb jelentős provokációt indított – mondta kormánya előtt az államfő.

Putyin szerint az ukránok válogatás nélkül bombáznak polgári célpontokat.

Hirdetés

Az orosz hadvezetés szerint Ukrajna azért próbál meg betörni Oroszországba, hogy rákényszerítse erői átcsoportosítására más frontokról.

Moszkva szerint a szárazföldi behatolási kísérletet sikerült megakadályozni, részben a helyi erők megerősítésével, vagyis tartalékosok oda vezénylésével a Szövetségi Biztonsági Szolgálattól (FSZB). Az ukránok Szudzsa város közelében próbáltak meg behatolni Oroszországba – tették hozzá.

Az orosz földgáz európai exportjában a szudzsai már az egyetlen működő tranzitállomás. Szudzsától 60 kilométerre északkeletre található a kurszki atomerőmű.

Hirdetés

Oroszország szerint már mintegy 50 páncélozott járművet elpusztítottak, köztük hét tankot, nyolc csapatszállító járművet, három gyalogsági harcjárművet és 31 páncélozott harcjárművet.

Orosz katonai bloggerek heves harcokról számoltak be, egyesek szerint Ukrajna új frontot nyitott.

A harcok hevesek lesznek. Biztos, hogy nem lesz gyors vége

Hirdetés

– mondta Jurij Podoljaka, egy befolyásos ukrán származású oroszbarát katonai blogger.

Még ha az ellenségnek nem is sikerül áttörnie (és erre egyelőre nincs garancia), tüzérségi támadások és dróntámadások lesznek. És nagy számban, – vélte a blogger.

Kijev eddig nem kommentálta a kurszki betörésről szóló híreket.

Hirdetés

Hirdetés