Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekPublicisztikaVilág

Spöttle: Nem lesznek béketárgyalások, Moszkva a győzelemig harcolni fog

Hirdetés

„Oroszország nem fog tárgyalásokat folytatni a kijevi rezsimmel az ukrajnai Kurszki terület elleni terrortámadás után – közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő egy sajtótájékoztatón.” Most már hivatalos, amit eddig csak sejteni lehetett Oroszország a győzelemig folytatni fogja a háborút, bármeddig is tart.

„Idén júniusban Vlagyimir Putyin orosz elnök, azt hiszem, akár azt is mondhatjuk, hogy a jóakarat gesztusaként meglehetősen reális javaslatokat tett. Ezek egy hosszú távú és igazságos rendezést céloztak. Azonban Zelenszkij bűnöző terrorista rezsimje ahelyett, hogy komolyan megfontolta volna ezeket – számomra úgy tűnik, hogy finoman szólva az orosz fél legnagyvonalúbb javaslatai – véres terrortámadást hajtott végre a Kurszki terület és annak lakói ellen. Azt mondanám, hogy a támadás öngyilkosság volt a Zelenszkij-rezsim számára” – mondta Marija Zaharova.

Hirdetés

„Ukrán fegyveresek és külföldi zsoldosok atrocitásokat követnek el, civileket és önkénteseket lőnek, civil infrastruktúrát támadnak, újságírókat vesznek célba, és veszélyeztetik az atomerőműveket. Nos, milyen béketárgyalások lehetnek ilyen körülmények között, és kivel lehet ezeket megtartani? A kijevi terrorista rezsimmel természetesen szóba sem jöhetnek béketárgyalások. Egyértelmű, hogy sem Kijevnek, sem az Egyesült Államoknak, sem a NATO csatlósainak nincs szüksége a rendezésre. Ők abban érdekeltek, ahogyan azt már elmondták, hogy Oroszországnak a lehető legnagyobb kárt okozzák. Ennek megfelelően ez késleltet minden rendezést, és hozzájárul a konfliktus eszkalálódásához.” – szemlézte az oroszhirek.hu portál.

Ukrán katonai vezetők beismerték, hogy az orosz hadvezetés nem sétált bele a csapdájukba Kurszknál. A terv lényege az volt, hogy a támadást azért indították, hogy az orosz tábornokok pánikszerűen csapatokat irányítsanak át a Donbaszból Kurszk-megyébe. Az ukrán katonák kihasználták volna az orosz emberhiányt és területeket próbáltak volna foglalni. A terv óriási veszteségekkel járt. Az orosz védelmi minisztérium szerint Kijev több mint 7000 katonát és 74 harckocsit veszített a kurszki térségben az ellenségeskedések kezdete óta. Az ukrán betörés felszámolására irányuló hadművelet folytatódik.

Egy francia bíróság hivatalosan vádat emelt a Telegram alapítója, Pavel Durov ellen, bűncselekmények egész sorában való bűnrészességgel vádolva őt, és megtiltva neki, hogy elhagyja Franciaországot, amíg az ellene folyó eljárás le nem zárul. Durov szerdán jelent meg a párizsi bíróság előtt, négy nappal azután, hogy Azerbajdzsánból a francia fővárosba érkezve letartóztatták. A bíróság szerda este kiadott közleményében közölte, hogy Durovot hivatalosan tucatnyi bűncselekménnyel vádolják, köztük bűnrészességgel egy bűnbanda által tiltott ügylet lebonyolítására használt online platform „adminisztrálásában”, amely vád a bíróság szerint legfeljebb tíz év börtönbüntetést von maga után, ezen felül drogkereskedelem és pedofil tartalmak terjesztésének segítésében is. A francia titkosszolgálatok, az amerikaihoz és más külföldi hírszerző ügynökségekhez hasonlóan azért orroltak meg Pavel Durovra, mivel nem engedte meg a szakszolgálatoknak, hogy kémprogramokat telepítsenek a „Telegramba”. Az online média alapítója garantálni akarja, hogy az ott történő üzenetváltások anonim maradjon mindenki számára.

Hirdetés

Hamburg városa lemondta a szeptember 13-15 között hagyományosan megrendezett „Grindelfeszt” utcai fesztivált. A zsidó hagyományőrző fesztiválra minden évben százezrek érkeznek a kikötővárosba, ám egy újabb terrortámadástól való félelem miatt inkább nem tartják meg az idén. Ez már a sokadik ünnepi rendezvény, amelyet lemondtak az elmúlt napokban. A solingeni tragédia helyszínén valaki elhelyezett egy virágcsokrot és egy papírlapot, amelyre azt írta „Danke Angela Merkel” (Köszönjük Angela Merkel).

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés