Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Szabotázs? Németországban két katonai létesítményben vizsgálják a lehetséges vízmérgezést

Hirdetés

Németországban két katonai létesítményben vízmérgezéssel elkövetett szabotázs gyanúja merült fel – erről ír a Bild című újság.


Kölnben szabotázs miatt nyomoznak egy olyan légi egységgel kapcsolatban, amely a német kormányt látja el repülőgépekkel és személyzettel. A Köln délkeleti részén található német légierő laktanyáját körülvevő kerítésen lyukat, a vízellátás működésében pedig meghibásodást találtak.

A laktanyát lezárták, a katonáknak megtiltották, hogy csapvizet igyanak, és senkit sem engednek be és ki a létesítményből.

Hirdetés

A laktanyában 1200 civil és 4300 katona dolgozik.Hasonló incidens történt a geilenkircheni NATO-légibázison is, ahol a szövetség kémrepülőgépei állomásoznak. Ott az ivóvíz szennyeződhetett.

Mivel a hadseregnek saját vízellátása van, a helyi lakosok nem voltak érintettek.

Márciusban a nyugati média arról számolt be, hogy Oroszország szabotázsra készül Európában. Moszkva „a Nyugattal való állandó konfliktus irányába halad”, és „már aktívabban elkezdte előkészíteni a titkos robbantásokat, gyújtogatásokat és az infrastruktúra megrongálását Európa területén”.

Hirdetés

Forrás: VG.hu

Hirdetés
Hirdetés