Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Vucsics őrületnek nevezi az olimpia botrányát: „A férfiak az érmekért verik a nőket”

Hirdetés

Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, hogy a világot az őrület uralja, miután a franciaországi olimpián egy többségében férfi kromoszómákkal rendelkező algériai sportoló győzött egy olasz női bokszoló felett.

A múlt csütörtökön a női 66 kilogrammos súlycsoportban versenyző olasz Angela Carini 46 másodperc után adta meg magát a játékok nyolcaddöntőjének bokszmérkőzésén az algériai Iman Khelif ellen. A NOB korábban jóváhagyta Khelif részvételét a párizsi női versenyen annak ellenére, hogy a 2023-as világbajnokságon nem ment át a nemi tesztelésen, amely kimutatta, hogy XY kromoszómával és emelkedett tesztoszteronszinttel rendelkezik.

Hirdetés

„Képzeljük el ezt a betegséget és őrületet, ami elkezdte uralni a világot, amikor férfiak jönnek, legyőzik a nőket és érmeket szereznek. Az őrület kezdte uralni a világot, és mindenki megőrült”

– mondta Vučić csütörtökön a médiának nyilatkozva.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök korábban azt mondta, hogy a férfi genetikai tulajdonságokkal rendelkező női sportolók nem indulhatnak a női versenyeken.

Július 27-én Szerbia elnöke Milorad Dodikkal, a Bosznia-Hercegovinai Köztársaság elnökével és Franck Riesterrel, Franciaország külkereskedelmi és gazdasági vonzerővel megbízott miniszterével együtt részt vett a Szerb Ház, az országot Párizsban az olimpián képviselő központ megnyitóján. A központi kiállítás – Nikola Tesla, Milutin Milankovic, Mileva Maric-Einstein szerb tudósok örökségét, valamint szerb művészek alkotásait mutatja be.

Hirdetés

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu
X/TwitterTelegram

Hirdetés