Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A demokraták rájöttek, hogy nem biztos, hogy jó ötlet meghamisítani a közvélemény-kutatásokat

Hirdetés

Ahogy a Nagy Lenin is megmondta: soha nem szabad elhinni a saját propagandánkat. A Szovjetunió kései napjait lelkiismeretesen másoló amerikai demokraták most ezzel a kijelentéssel is kénytelenek szembesülni, ugyanis rájöttek, hogy nem feltétlenül tesz jót nekik, ha addig hamisítják a saját közvélemény-kutatásaikat és következetesen alul mérik Trumpot, míg a bizonytalan republikánusokat is sikerül szavazásra ösztönözni.

A demokraták attól tartanak, a kutatóintézetek alulmérik Donald Trump népszerűségét – írja a Guardian nyomán a Híradó.hu. A lap szerint Kamala Harris támogatói közül az alelnök előnyének jócskán hibahatáron belüli mértékéből – egyes csatatérállamokban 1-2 százalékpontos előnyéből – következtetnek erre. A demokraták félelmüket Trump 2016-os, azon államokban nyújtott teljesítményére is alapozzák, amelyekben nagyon csekély mértékkel, de képes volt legyőzni Hillary Clintont, ahogy a Siena College/New York Times felmérés is komoly aggályokat kelt bennük, miszerint Trump fölényes győzelmet aratna Georgia államban, Arizonában és Észak-Karolinában.

Ezenfelül olyan elemzések is napvilágot láttak, amelyek szintén Trump alulmérésével foglalkoznak. A Focaldata – amely azokat a demográfiai csoportokat vizsgálja, amelyek eldönthetik a választást – előrejelzése szerint Harris csupán átlagosan 2,4 százalékponttal vezet a csatatérállamokban.

Hirdetés

Egy novemberi választáson, ahol csupán 60 ezer ember szava lehet a döntő, ott ez az érték könnyen lehet a különbség a jó és rossz választási előrejelzés között

– mondta a kutatás vezetője. További aggasztó jelnek tekintik a demokraták, hogy a New York Times/Siena felmérése szerint a Trump elleni szeptemberi vitát követően Kamala Harris a valaha volt legkisebb előretörést érte el a 21. században. Harris kisebb mértékben tudott belőle profitálni, mint bármely elnökjelölt, amely eddig vitát nyert az elmúlt 24 év során.

34 felmérés alapján azt látjuk, hogy Kamala Harris csupán 1 százalékponttal áll jobban a vita után, mint előtte – írja a New York Times vezető közvélemény-kutatója, Nate Cohn, aki szerint e két jelölt között jelenleg holtverseny van.

Hirdetés

George W. Bush, John Kerry, Barack Obama, Mitt Romney, Hillary Clinton, Joe Biden és igen, Donald J. Trump az év elején; mind legalább két százalékpontos előnyre tettek szert a vita után

– tette hozzá.

Forrás: Híradó.hu – PS

Hirdetés
Hirdetés