Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A Deutsche Welle fasisztának nevezte az AfD türingiai vezetőjét

Hirdetés

A jelek szerint a német politikai elit elszámolta magát az AfD-vel kapcsolatban.

A Deutsche Welle objektívnek nem mondható „elemzést” tett közzé Björn Höcke, AfD-s politikus eddigi pályafutásáról, amiben nemes egyszerűséggel „lenácizták” a jobboldali pártvezetőt. A lap szerint Höcke Türingiában azt tűzte ki célul, hogy 2024-ben átveszi a kormányzást, ennek pedig messzemenő következményei is lehetnek.

Hirdetés

A vasárnapi regionális választásokon ugyanis Björn Höcke pártja, az Alternatíva Németországért (AfD) fényes győzelmet aratott.

Höcke „történelmi győzelemről” beszélt a választások utáni, hiszen pártja jelentős mértékben megelőzte a többieket. „Ez annyira de annyira sok büszkeséggel és elégedettséggel tölt el” – mondta Höcke híveinek Türingia tartomány fővárosában, Erfurtban. Hozzátette:

„Készen állunk a kormányzati felelősség vállalására.”

Hirdetés

A jelek eszerint a német politikai elit elszámolta magát az AfD-vel kapcsolatban. Höcke szerint ő lesz az első AfD-politikus, akinek reális esélye lesz megszerezheti a miniszterelnöki posztot.

Björn Höcke tagadja, hogy bármilyen náci ideológiát vallana magáénak. Szerinte ma Németországban bárkit, aki bírálja a kormánypártokat, náci címkével illetnek. Az 52 éves politikus képesített történelemtanár, 13 éven át tanított, mielőtt 2014-ben teljes munkaidőben a politikába lépett.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés