Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A Magyar Helsinki Bizottság újra afgán migránsoknak segített kártérítéshez jutni Magyarországtól

Hirdetés

A Magyar Helsinki Bizottság ismét bizonyította, hogy egyetlen célja bűnözőknek adni az adófizetők pénzét. Az álcivil szervezet hol a börtönbizniszen keresztül csikar ki állami támogatást köztörvényes bűnözőknek, hol a migránsoknak a magyar államtól, szembe menve akár a nemzetközi joggal is.

Újabb tranzitzónás perben marasztalta el a magyar államot az Emberi Jogok Európai Bírósága. A menedékkérő anyát és négy gyermekét 17 hónapon át tartották jogellenesen fogva – büszkélkedett el a Magyar Helsinki Bizottság közleményében, ugyanis az afgán család az ügyfelük. Az ügyfelek összesen 12 ezer eurós „igazságos elégtételt” kapnak.

Mint kifejtette az NGO az afganisztáni Z.L. és négy gyermeke 2018 decemberében léptek be a röszkei tranzitzónába, ahol azonnal menedékjogot kértek. A menekültügyi hatóság viszont – bár a menedékkérelmezés miatt engedte a belépést a tranzitzónába – megtagadta a menedékkérelmük vizsgálatát, ugyanis a migránscsalád Szerbián keresztül jött hazánkba,. Szerbia viszont menedékjogi szempontból biztonságos [nem hasonlítható Afganisztánhoz – tette hozzá a Mandiner.

Hirdetés

A migránscsaládot így előbb Szerbiába, majd Afganisztánba utasította ki a magyar állam. Miután 2020-ban a kormánynak az Európai Unió Bíróságának ítélete miatt fel kellett számolnia a tranzitzónákat, az afganisztáni migránscsalád Ausztriába ment, azóta is ott élnek.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés