Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A NATO műve? Moszkva közelében csapódtak be a rakéták, az egyik legnagyobb lőszerraktár robbant fel

Hirdetés

Egy az éjszaka indított dróntámadással az ukránok megsemmisítettek egy lőszerraktárt a nyugat-oroszországi Tver régióban – közölte az ukrán biztonsági szolgálat (SBU) egyik forrása szerdán a CNN-nel.

Az ukrán drónok az orosz védelmi minisztérium által működtetett toropeci raktárat vették célba, ahol Iszkander taktikai rakétarendszereket, Tocska-U taktikai rakétarendszereket, irányított légibombákat és tüzérségi lőszereket tároltak – állította a forrás.

Hirdetés

A helyi légvédelem által visszavert drónok törmelékeiből jelentős kiterjedésű tüzek keletkeztek – közölte a regionális kormányzat, ami miatt Igor Rudenya kormányzó szerdán kora hajnalban elrendelte a terület részleges kiürítését.

Az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán dróntámadás érte Toropec városát, amely „a lehullott törmelék miatt” tüzet okozott, anélkül, hogy konkrétan megemlítette volna, hogy fegyverraktárat vettek volna célba.

Az ukrán biztonsági forrás a CNN-nek elmondta, hogy az ilyen jellegű támadásokat „módszeresen” alkalmazzák Oroszország rakétapotenciáljának csökkentésére, hozzátéve, hogy „hasonló” orosz katonai létesítmények elleni további támadások tervei „folyamatban vannak”.

Hirdetés

Toropec mintegy 300 mérföldre fekszik az ukrán határtól és mintegy 250 mérföldre nyugatra Moszkvától.

Ez egy jelentős és súlyos támadás volt mélyen Oroszország belsejében. Egy ilyen méretű és hatótávolságú akciót az ukránok semmilyen körülmények között nem tudtak volna önállóan megvalósítani, ehhez mindenképpen NATO támogatásra volt szükségük, hiszen ehhez sem megfelelő saját gyártású fegyverrendszereik nincsenek, sem a célzáshoz és az irányításhoz szükséges személyi és technikai háttérrel nem rendelkeznek. Abban sem lehetünk biztosak, hogy csupán drónokkal okoztak ekkora pusztítást nem messze az orosz fővárostól.

Tehát kijelenthetjük, hogy a NATO megtámadta Oroszországot?

Hirdetés

Hogy ennek mekkora eszkalációs következményei lesznek, az egyelőre kiszámíthatatlan. Vajon meddig lesznek képes az orosz vezetők önmérsékletet tanúsítani?

NIF

Hirdetés

Hirdetés