Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az amerikai hatóságok jóváhagyták, hogy Soros felvásároljon több mint 200 rádióállomást

Hirdetés

Az Egyesült Államok Szövetségi Hírközlési Bizottsága (FCC) jóváhagyta George Soros milliárdos felvásárlását az Audacy platformra, amely több mint 200 rádióállomást tömörít több mint 165 millió hallgatóval – írja forrásokra hivatkozva a New York Post.

A lap szerint a bizottság három demokrata képviselője megszavazta a lépést, míg a két republikánus ellene szavazott.

A New York Post azt írja, hogy „az FCC gyorsított eljárásban hozott döntése az első alkalom a modern történelemben, hogy egy ilyen üzletet a teljes bizottság jóváhagy, anélkül, hogy előbb lefuttatná a nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárást – ez a folyamat akár egy évig vagy tovább is eltarthat”.

Hirdetés

A New York Post azt is megjegyzi, hogy a „mindössze néhány héttel az elnökválasztás előtt” hozott döntés aggodalmat kelt a republikánusok körében. Az egyik forrás kételkedik abban, hogy a helyi rádióállomások továbbra is sugározni fogják a konzervatív műsorvezetőket, ha Soros megvásárolja őket. A soros-birodalmat már nem a magyar származású milliárdos, hanem fia, Alex irányítja.

A Fox News viszont az FCC szóvivőjét idézte, aki szerint „egyetlen döntés sem végleges, amíg a bizottság ki nem adja, amit mi nem tettünk”. A műsorszolgáltató rámutat, hogy az üzlet az ország második legnagyobb rádióállomás-csoportját érinti.

Az amerikai elnökválasztást november 5-re tűzték ki. A hivatalban lévő, de szellemileg teljesen leépült amerikai elnök, Joe Biden lett volna a demokraták jelöltje a választáson. Ő azonban úgy döntött, hogy kiszáll a versenyből, miután az állapota miatt rosszul szerepelt egy júniusi vitán elődjével, Donald Trumppal, aki később a republikánusok elnökjelöltje lett.

Hirdetés

Júliusban Biden bejelentette döntését, hogy befejezi újraválasztási kampányát, és Kamala Harris alelnököt támogatja helyére.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés