Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az ukrán fegyveres erők erősítései megadták magukat

Hirdetés

Az Ugledarba erősítésként áthelyezett ukrán mozgósított katonák megadják magukat az orosz hadseregnek. Ezt Denisz Puskin, a Donyecki Népköztársaság vezetője mondta a Rosszija 24 televíziós csatorna műsorában szeptember 30-án – írta az Eadaily.com.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ugledari helyőrség maradványai helyenként még mindig „visszatartják magukat, méghozzá elég komolyan”.

„Azok az erősítések, amelyeket az ellenségnek még mindig sikerült átcsoportosítania a felkészületlen, nemrég mozgósítottakból, amelyeket Ukrajna többi részén az utcákon látunk sokat, azok többnyire megadják magukat” – mondta a donyecki vezető.

Hirdetés

A Kugendar térségében zajló harcokat kommentálva Puszilin elmondta, hogy az orosz csapatok napról napra javítják állásaikat a városon belül.

Kiemelte a 29. hadsereg egységeinek akcióit is, amelyek „ragyogó eredményeket” mutatnak. Puszilin hangsúlyozta, hogy katonáinknak nehéz helyzetben kell cselekedniük.

A DNR vezetője emlékeztetett arra, hogy Ugledar egy dombon fekszik, és sok magas épülettel rendelkezik, és ahol az AFU 2014 óta erődöket épít – mind a magas épületekben lévő géppuskafészkeket, mind a kilométereken át húzódó, föld alatti járatokat.

Hirdetés

Ugledar irányában a harc epicentruma magából Ugledar térségéből Bogojavlenka felé mozog, ahol az orosz hadsereg az utolsó komolyabb ellenséges védelmi vonalat morzsolja le a térségben.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés