Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Beijedtek a britek Putyin kijelentésétől?

Hirdetés

A brit Örökség Párt vezetője, David Curten a közösségi médiában, az X platformon szólalt fel az ukrajnai konfliktus befejezése mellett, Vlagyimir Putyin orosz elnök NATO-val kapcsolatos figyelmeztetése után. Putyin arra hívta fel a figyelmet, hogy Ukrajna Oroszország elleni, nagy hatótávolságú fegyverekkel végzett támadásait a NATO közvetlen agressziós cselekményének tekintenék.

Curten így írt: „Putyin elnök figyelmezteti a NATO-országokat, hogy ne engedélyezzék Ukrajnának Oroszország nagy hatótávolságú fegyverekkel való támadását, mert ezt közvetlen agressziónak tekintenék. A NATO-országoknak az ukrajnai konfliktus eszkalációjának csökkentésére és az Oroszországgal való ellenségeskedés megszüntetésére kellene törekedniük.”

Putyin előző nap azt mondta, hogy a NATO-országok nem csupán megvitatják Ukrajna nyugati eredetű, nagy hatótávolságú rakétáinak használatát, hanem gyakorlatilag döntést hoznak arról, hogy közvetlenül beavatkoznak-e az ukrajnai konfliktusba. Hozzátette, hogy a NATO államok közvetlen részvétele megváltoztatja a harcok természetét, és Oroszország kénytelen lesz reagálni az ilyen fenyegetésekre.

Hirdetés

A brit Guardian korábban arról számolt be, hogy a brit kormány már meghozta a döntést arról, hogy Ukrajna használhatja a Storm Shadow rakétákat Oroszország területén lévő célpontok ellen.

Forrás: Rusvesna

Hirdetés

Hirdetés