Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Elbizonytalanodtak Ukrajna támogatói, miután lezuhant egy F–16-os vadászgép

Hirdetés

Egy ukrán F-16-os vadászgép múlt heti lezuhanása kérdéseket vetett fel Ukrajna nyugati szövetségesei között, amiatt, hogy a pilóták kiképzése és bevetése talán túl gyorsan történt – írja a The Wall Street Journalra hivatkozva a mandiner.hu.

A nyugati tisztviselők most azon vitatkoznak, helyes döntés volt-e Ukrajna részéről, hogy az új vadászgépeket mindössze néhány héttel az érkezésük után harcba állította, olyan pilótákkal, akik csak korlátozott kiképzést kaptak.

A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy nyugati pilóták a kiképzésük után általában tapasztalt kollégákkal, megfigyelőként repülnek, mielőtt összetett harci küldetésekben vesznek részt. Ezzel szemben az ukrán pilótákat azonnal a frontvonalon vetették be.

Hirdetés

A baleset rávilágít arra, mi történik, ha túl gyorsan cselekszünk– mondta a lap egyik forrása. Ugyanakkor a jelenlegi kiképzési program módosítása nem várható.

A The Wall Street Journal emlékeztetett, hogy a baleset pontos oka még nem ismert, de az egyik feltételezés szerint egy orosz rakéta robbant fel a gép közelében, ami vagy megrongálta a vadászgépet, vagy kényszerítette a pilótát, hogy túl alacsonyan manőverezzen, ami a lezuhanást okozhatta.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés