Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Elkeserítő az ukránok helyzete Donyeck megyében

Hirdetés

Az ukránok többször is sikertelenül próbálkoztak az ellentámadással.

Az elmúlt hetekben Donyeck megyében jelentősen előre tudtak nyomulni az orosz csapatok, ám eddig a torecki terület kisebb figyelmet kapott a pokrovszki események mögött, ami azonban nem azt jelenti, hogy ezen a részen véget ért volna a háború – írja a Portfolio.

Az orosz-ukrán háború elmúlt időszakának területváltozásairól az orosz Rybar tett közzé térképeket, kiegészítve egy beszámolóval a harcok jelenlegi állásáról. A beszámoló szerint például Druzsba városánál az oroszok áttörést értek el északon, ahol egy erődítményt foglaltak el egy kiszáradt csatorna mentén.

Hirdetés

Toreck városába kelet felől haladnak folyamatosan a támadó csapatok, itt egy egykori bánya salakhalmának ellenőrzéséért megy a harc.

A Rybar egyébként arra is felhívta a figyelmet, hogy az ukránok többször is sikertelenül próbálkoztak az ellentámadással.

A helyzet kapcsán kiemelte a Portfolio, hogy a város körüli harcok csak nagyon lassan haladnak, az oroszok csak kis területet tudnak egyszerre megszerezni, majd továbbhaladni. A helyzet ezért itt nem annyira aggasztó, mint Pokrovszknál, viszont a háború előtt még 30 ezer fős település elvesztése szintén súlyos csapást jelentene Kijev számára, mivel innen megnyílhat az út az orosz hadsereg számára Kramatorszk felé.

Hirdetés

A térképet itt tudja megtekinteni:

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés