Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Gerhardt Schröder: Oroszország katonailag legyőzhetetlen

Hirdetés

Németország volt kancellárja nemrégiben Zürichben tartott előadást a svájci Die Weltwoche szervezésében, ahol a globális politikai helyzetről, Oroszországról és Kínáról is megosztotta gondolatait.

Schröder, a beszámolót idéző Magyar Nemzet szerint, hangsúlyozta,

a béke és a nemzetközi együttműködés kulcsfontosságú, különösen Oroszországgal, amely szerinte katonailag legyőzhetetlen.

Hirdetés

Az eseményen kiemelte, hogy az orosz–ukrán háború békés lezárása érdekében az együttműködés és a tárgyalások elengedhetetlenek.

Az egykori kancellár betekintést nyújtott az orosz–ukrán béketárgyalások hátterébe is, amelyek szerinte a háború korai szakaszában közel jártak a sikerhez. Schröder szerint a béketerv tartalmazta volna Ukrajna keleti régióinak orosz ellenőrzés alatt tartását és a Krím különleges státusát, hasonlóan Dél-Tirol helyzetéhez.

Azonban a tárgyalások végül kudarcba fulladtak, és Schröder úgy véli, hogy

Hirdetés

a háború folytatását külső erők szorgalmazták.

A volt kancellár aggodalmát fejezte ki a konfliktus további eszkalálódása miatt, és hangsúlyozta, hogy a nyugati országoknak jobban kellene figyelembe venniük Oroszország biztonsági érdekeit.

Bár Putyin invázióját „súlyos hibának” nevezte, mégis a nyugati világ gyakran figyelmen kívül hagyja Oroszország történelmi és biztonsági szempontjait, különösen Németország esetében, amelynek a második világháború miatt különös felelőssége van a béke fenntartásában.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés