Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ha ez tényleg megtörténne, pokollá változna az egész világ!

Hirdetés

Ukrajna hónapokon belül NATO-tag akar lenni, Zelenszkij szerint minden az Egyesült Államokon múlik – ezzel a címmel közölt cikket az Index.hu. A hírportál a The Kyiv Independentre hivatkozva azt írta: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „győzelmi tervének” részeként Ukrajna nem éveken, hanem hónapokon belül kérné a NATO-tagságot.

Arra a kérdésre, hogy mi történne, ha Joe Biden amerikai elnök elutasítaná Ukrajna „győzelmi tervét”, Zelenszkij elmondta: „Ez egy szörnyű gondolat.” – Ez azt jelentené, hogy Biden nem akarja úgy befejezni a háborút, hogy Oroszországtól megtagadja a győzelmet – fogalmazott. Hozzátette, hogy „ennek egy nagyon hosszú háború lenne a vége egy lehetetlen, kimerítő helyzet, ami rengeteg ember halálát okozná. Mindezek után nem hibáztathatom Bident semmiért.”

A legtöbbször olyan nehéz komolyan venni az össze-visszabeszélő Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, de időnként mégis teszek erre kísérletet. Így cselekszem most is, és akkor egy pillanatra elképzelem, hogy néhány hónap múlva, mondjuk valamikor 2025 januárjában, amikor továbbra is tart az oroszok különleges katonai művelete Ukrajnában, keleti szomszédunkat egyszer csak felveszik a NATO-ba.

Hirdetés

A döntés előtti percekben az oroszok még egy tömbön kívüli országgal harcolnak, majd nem sokkal később már egy NATO-tagállammal. S akkor innen hogyan tovább? Ha az oroszok tovább támadják Ukrajnát, akkor szembekerülnek az egész NATO-val, így hazánkkal is? Na, nem már!

Ha ez bekövetkezne, aligha úsznánk meg az atomháborút, ha pedig az kirobbanna, akkor a ma ismert világunk örökre eltűnne. Százmilliók, akár milliárdok halhatnának és nyomorodhatnának meg, a pokol egy csapásra a Földre költözne. Nagyon remélem, hogy Zelenszkij kiveri ezt az őrültséget a fejéből, vagy ha magától nem tér észhez, akkor valaki majd csak segít neki!

Ne feledjük, az oroszok részben éppen azért indították el a különleges katonai műveletet, mert az ukránok elkezdtek a lehetséges NATO-csatlakozásról elmélkedni. Ugye, el tudjuk képzelni, mennyire nem tetszene az Moszkvának, ha a Nyugat elkezdene komolyan foglalkozni Ukrajna NATO-csatlakozásának kérdésével… A válaszlépést nem akarom megtudni! Soha!

Hirdetés

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés