Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Halállistára került az ukrán, aki videóra vette menekülését a kijevi rezsim elől – videó

Hirdetés

Az ukrán Instagram vloggert, Pasa Bumcsikot felvették a hírhedt ukrán Mirotvorec (ukrán halállista) adatbázisába, miután lefilmezte magát, amint kibújik a sorozás elől és elmenekül az országból.

Az influencer hétfőn egy videósorozatot tett közzé, amelyben részletesen bemutatta, hogyan lépte át illegálisan az ukrán-román határt.

Bár a Mirotvorec adatbázis moderátorai úgy írják le, hogy az Ukrajna ellenségeinek tartott személyek listája, az államilag összekapcsolt adatbázist „Kijev halállistájának” is nevezték, miután állítólag több embert meggyilkolt az ukrán hírszerzés, miután az információik felkerültek a honlapra.

Hirdetés

Bumcsik hétfőn került fel az adatbázisba, és „hazaárulónak és dezertőrnek” minősítették.

A vloggert „Ukrajna biztonsági erőinek lejáratásával, Ukrajna államhatárának megsértésével”, valamint „orosz háborús bűnösök és megszállók segítésével”, „ukránellenes propagandában” való részvétellel, „Ukrajna védelmi képességeinek aláásására irányuló szándékos tevékenységgel” és mozgósítási intézkedések megzavarásával vádolják.

 

Hirdetés
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Паша Бумчик (@pashabumchik) által megosztott bejegyzés

Hirdetés

Bumcsik, akinek jelenleg több mint 400 ezer követője van az Instagramon, a 2010-es évek végén vált népszerűvé azzal, hogy extrém viselkedésről szóló videókat posztolt, például magas épületekre mászott és festéket ivott.

Egy hétfőn közzétett videósorozatban a 27 éves férfi megosztotta a sorozás elkerülésének útját, a szeptember 14-én egy toborzóközpontban való megjelenésre szóló idézéstől kezdve a Kárpátokon keresztül gyalogosan, illegálisan Romániába történő átkelésig.

„Gyalogoltam, és véletlenül Romániába kerültem. Véletlenül eltévedtem a hegyekben és három nap alatt Romániában kötöttem ki” – írta egyik bejegyzésében.

Hirdetés

Bumcsik szökése akkor történt, amikor Kijev továbbra is azon fáradozik, hogy pótolja az Oroszországgal folytatott konfliktusban elszenvedett harctéri óriási veszteségeket. Bár Ukrajna hivatalosan 2022 februárjában hirdette meg az általános mozgósítást, a folyamatot beárnyékolta a széles körben elterjedt csalás és a vesztegetés, ami arra kényszerítette Kijevet, hogy jelentősen szigorítsa a mozgósítási szabályokat és 25 évre csökkentse a behívási korhatárt. A hadkiegészítő szolgálatot teljesítő tisztviselőket többször látták, amint az utcán erőszakkal hurcolnak el hadköteles férfiakat.

Az ukrán-román határ az egyik fő útvonal, amelyen a hadkötelesek menekülnek az országból. Júniusban az Ukrán Határszolgálat egyik magas rangú tisztviselője azt állította, hogy naponta több mint 100 ember próbál illegálisan átjutni a határon. Néhányan azok közül, akik a vadonban, rosszul őrzött terepen próbáltak átkelni, a jelentések szerint meghaltak az átkelés során.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés