Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Karácsonyék fideszesednek, már azt rebesgetik, hogy esetleg fontos feladatot adnának Vitézynek

Hirdetés

A Fővárosi Közgyűlésben mandátumot szerző Béres András, a Párbeszéd-Zöldek politikusa szerint adott esetben, a helyzet megoldásaként előfordulhat, hogy fontos feladatot kap Vitézy Dávid – a második helyen végzett, a Fidesz által is támogatott főpolgármester-jelölt – a fővárosban.

Béres András, aki Óbudán alpolgármester, az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában, a leendő főpolgármester-helyettesekre vonatkozó kérdésre válaszolva arról beszélt: a Fővárosi Közgyűlésben 32 képviselő van a főpolgármester mellett, és ebből egyvalakit főpolgármester-helyettesnek kell választani. Lehet mellette más, aki külsős, de egyvalakinek képviselőnek kell lennie, és akkor kizárásos alapon elég kevesen maradnak – mutatott rá. Mint mondta, ebben a körben ott van Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért – LMP-Zöldek) is.

Nekem nincs még határozott véleményem erről, mert nem tudom, hogy Vitézy Dávid mit szeretne csinálni főpolgármester-helyettesként, nem tudom, hogy milyen rendszer áll fel
-közölte Béres András, aki úgy fogalmazott: “Vitézy Dávidot különben jó szakembernek és sokkal kevésbé jó politikusnak tartom, de azt gondolom, hogy adott esetben a helyzet megoldásaként előfordulhat, hogy ő fontos feladatot kap a fővárosban”. Közölte:

Hirdetés

a Párbeszédnek külön, önálló frakciója lesz a Fővárosi Közgyűlésben.Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus elmondta, nem tud beszámolni Karácsony Gergely újraválasztott főpolgármester és Magyar Péter, a Tisza Párt elnökének csütörtöki találkozójáról.

Karácsony Gergely végzi a munkáját, neki az a dolga, hogy megteremtse Budapest működőképességét. Most eléggé fragmentált lett a Fővárosi Közgyűlés, több párt jutott be, és nem lesz egyszerű minden esetben többséget szerezni

-tette hozzá. Béres András szerint annak ellenére, hogy sokan félnek ettől a helyzettől, az nem feltétlenül rossz. A politikának arról kell szólnia, hogy különböző álláspontokat hallgatunk meg egy döntéshozatal előtt, és megpróbálunk megfelelő kompromisszumot elérni.

Hirdetés

Ez lehet, hogy lassabb folyamat, lehet, hogy macerásabb, de a végeredménye szerintem jobb döntés

-fejtette ki Béres András. Elmondta, a legnagyobb frakciója a Fidesznek és a Tisza Pártnak lesz a Fővárosi Közgyűlésben. A választók Budapesten egyértelművé tették, hogy nem a Fideszt választották, hiszen volt listájuk, aki oda akart szavazni, az oda is tudott voksolni, és ez tíz képviselőre volt elég. Ezért “azt gondolom, hogy nekünk az a dolgunk, hogy egy ellenzéki fővárosi politikát tudjunk csinálni” – jelentette ki a politikus.

Béres András közölte, optimista a Tisza Párt nyilatkozataival kapcsolatban, hiszen azt mondták, azért kérnek mandátumot a választóktól, hogy nélkülük ne születhessen döntés a fővárosban: ezt megkapták, erős frakciójuk lesz. Nem azt mondták, hogy ne születhessen döntés a fővárosban, éppen azt mondták, hogy részt akarnak venni. Így nincs probléma, várjuk a Tisza Párt ötleteit, személyi javaslatait – tette hozzá. Béres András szerint amikor eljön az igazság pillanata, akkor a képviselőnek valahogy döntenie kell, meg kell majd nyomnia az igen vagy a nem gombot. Nyilván a Tisza Párt, vagy bárki más mondhatja azt, hogy ő a saját képviselői közül senkit nem tart alkalmasnak főpolgármester-helyettesnek – jegyezte meg.

Hirdetés

Forrás: MTI

Hirdetés

Hirdetés