Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Katasztrófává változhat Kijev kalandja

Hirdetés

A kurszki területre való bevonulás nem befolyásolta az Oroszországgal folytatott konfliktus általános menetét.

Az ukrán fegyveres erők kurszki területre való bevonulása nem befolyásolta az Oroszországgal folytatott konfliktus általános menetét, és fennáll a veszélye, hogy katasztrófába torkollik – ezt a véleményt Daniel Bessner és Derek Davison elemzők fogalmazták meg a National Interest című amerikai magazinban megjelent cikkben, írta a ria.ru.

„Egy hónappal később egyértelmű, hogy az ukrán invázió nem sok változást hozott a terepen, és hogy Ukrajnának és szövetségesének mindent meg kell tennie, hogy tárgyalásokat kezdjen Oroszországgal” – fogalmaztak.

Hirdetés

Bessner és Davison szerint egy orosz ellentámadás a Kurszki területen valódi katonai katasztrófává változtathatja Kijev kalandját. Ukrajna nehéz választás előtt áll: vagy visszavonul az elfoglalt területekről, vagy sok katonát veszít – tették hozzá az elemzők.

„Bárhogy is dönt Ukrajna és szövetségesei, egyértelmű, hogy az általános helyzet nagyjából ugyanaz marad, mint az invázió előtt: Ukrajna egyszerűen nem lesz képes legyőzni Oroszországot a fogyatkozó emberi erőforrások miatt” – állapították meg a szakértők.

Nemrégiben az orosz hadsereg ellentámadást indított a kurszki régióban. Amint arról a védelmi minisztérium szeptember 12-én beszámolt, csak két nap alatt tíz települést szabadítottak fel a kurszki régióban az ukrán fegyveresektől. Ezen a héten az orosz hadsereg már négy település felett szerezte vissza az ellenőrzést.
A védelmi minisztérium szeptember 18-i adatai szerint az ellenség több mint 14,6 ezer katonát és 121 harckocsit veszített a kurszki térségben zajló harcok során.

Hirdetés

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés