Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Kiverte a biztosítékot a Washington Postnál Orbán legújabb ötlete

Hirdetés

Magyarország bevándorlásellenes kormánya pénteken jelezte, hogy komolyan gondolja tervét, mely szerint a migránsokat ingyen buszoztatná Brüsszelbe – ezzel a felütéssel jelent meg egy cikk a The Washington Post hasábjain.

A lap arról írt, hogy a budapesti vezetés így kíván nyomást gyakorolni az Európai Unióra, hogy engedjen a korlátozó menekültügyi politika miatt kiszabott súlyos bírságokból. Rétvári Bence államtitkár sajtótájékoztatóján azt állította, hogy az EU arra akarja kényszeríteni Magyarországot, hogy illegális migránsokat engedjen át a határain. A „Röszke-Brüsszel” felirattal ellátott autóbuszok sora előtt Rétvári azt mondta, hogy a buszok az európai eljárás végrehajtása után indulnának útra, de nem részletezte, hogy a menedékkérők milyen státuszban lesznek az utazás után.

A lap szerint ezen provokatív ötlet az Egyesült Államok jobboldali republikánus kormányzóinak korábbi hasonló lépését idézi, és válasz az Európai Bíróság júniusi ítéletére, amelyben Magyarországot 200 millió eurós bírság megfizetésére kötelezték az EU menekültügyi szabályainak megsértése miatt.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

 

Hirdetés

Hirdetés