Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Lavrov: nem lesz területcsere a Kurszki terület elleni támadás után

Hirdetés

Oroszország nem fontolgatja a területcserét a Kurszki terület elleni támadás után – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az RT hírtelevíziónak adott interjújában.

„Nagyon nehéz megmondani, hogy milyen célt és szándékot követtek. De a politikai elemzők most erről vitatkoznak. És még [Volodimir] Zelenszkij [ukrán elnök] is azt mondta – ő néha freudi elszólásokat tesz -, hogy erre szükségük lesz a jövőbeni cserékhez. Ezért ejtenek foglyokat és ezért akarnak négyzetkilométereket elfoglalni. Ez annyira együgyű és naiv. Mi nem tárgyalunk a területünkről senkivel. Nem tárgyalunk a területünkről” – mondta a miniszter, miközben kommentálta Ukrajna Kurszki terület elleni támadását.

Idézte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki másfél évvel ezelőtt azt mondta, hogy Oroszország „nem ellenzi a tárgyalásokat, de azoknak, akik ellenzik azokat, rá kell jönniük, hogy minél tovább halogatják, annál nehezebb lesz megegyezésre jutni”.

Hirdetés

„Isztambulban, kevesebb mint egy hónappal a különleges hadműveletünk megkezdése után, ahhoz képest, amit most látunk, nagyon könnyű volt megállapodásra jutni. Ők nem ezt akarták” – mondta a miniszter.

„Minden másról az elnök június 14-én, az orosz külügyminisztériumban mondott beszédében azt mondta, hogy készek vagyunk a helyzetet a valóság alapján megoldani. A valóságot a helyszínen, az orosz alkotmány valóságát, amely világosan kimondja, hogy a Krím mellett most már négy új alkotóeleme van a föderációnak. Természetesen mindezek mellett nem lehet szó arról sem, hogy Ukrajna csatlakozzon a NATO-hoz” – mondta Lavrov.

A miniszter azt is kijelentette, hogy Oroszország jelenleg nem törekszik tárgyalásokra.

Hirdetés

„Az orosz elnök már többször mondta, hogy azok, akik olyan kijelentéseket tesznek, amelyek arra utalnak, hogy Oroszország elutasítja a tárgyalásokat, miközben Ukrajna kész a tárgyalásokra – ezt már többször is elmondta -, akkor legalább mondja meg ennek a Zelenszkijnek, ha már épeszű, ha ilyen helyzetek a hét bármelyik napján előfordulnak, mondja meg neki, hogy törölje a tárgyalásokat tiltó rendeletét” – mondta Lavrov.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés