Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Legalább 41 ukrán katona meghalt, amikor rakétacsapás érte a kiképzőközpontjukat

Hirdetés

A poltavai katonai repülőtér közelében lévő katonai tábort találat érte – mondta a RIA Novosztyinak Szergej Lebegyev, a mikolajevi földalatti szervezet koordinátora.

A hírügynökség informátora elmondta, hogy a robbanás nagyon erős volt.

Vlagyimir Rogov, az Új Régiók Integrációjának Koordinációs Tanácsának társelnöke később azt mondta, hogy orosz csapatok csapást mértek a Poltavai Katonai Kommunikációs Intézetre. Elmondása szerint az intézmény a radar és a Rádióelektronikai hadviselés (REB) területén dolgozó személyzet kiképzésére szakosodott.

Hirdetés

„Ezt a személyzetet érte a rakétacsapás. Ami a kiképzés idején történt, amelyben kezdetben több mint ötezer tiszt vett részt. Az ellenséges veszteségek több százra tehetők” – mondta Rogov.

Zelenszkij rendkívüli beszédet tartott

Hirdetés

Az ukrán elnök közölte, hogy legalább 41 ember meghalt, 180 pedig megsebesült a Poltavát ért rakétacsapásban.

Kedd reggel az ukrán média két robbanásról számolt be Poltavából a légiriadó alatt.

Az ukrán erők polgári objektumok elleni támadásaira válaszul az orosz csapatok rendszeresen indítanak célzott csapásokat a személyi állomány, a felszerelések és a zsoldosok tartózkodási helyeire, valamint az ukrán infrastruktúrára: az energetikai, a védelmi ipar, a katonai közigazgatás és a kommunikációs létesítmények ellen.

Hirdetés

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő ugyanakkor többször hangsúlyozta, hogy a hadsereg nem csapott le lakóházakra és szociális intézményekre.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés