Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Leváltják Kárpátalja kormányzóját

Hirdetés

Az Ukrajinszka Pravda pénteken közölte, hogy Ukrajna minisztertanácsa jóváhagyta Viktor Mikita menesztését. A lap szerint a döntést Tarasz Melnicsuk, a Minisztertanács törvényhozásbeli képviselője jelentette be.

Az ukrán lap ugyanakkor saját forrásaitól úgy értesült: a változás mögött az áll, hogy Viktor Mikita a mostaninál is fontosabb feladatot kaphat,

Hirdetés

UGYANIS VÁRHATÓAN Ő LESZ VOLODIMIR ZELENSZKIJ ELNÖKI HIVATALÁNAK VEZETŐHELYETESE.

Ezt a tisztséget eddig Olekszij Kuleba töltötte be, aki viszont most egy miniszteri tárcát fog megkapni az ukrán kormányzat nagy miniszterváltási hullámában.

Sokat tett a békés együttélésért 

Hirdetés

Mint az Ukrajinszka Pravda megjegyezte: Viktor Mikita 1979-ben született a kárpátaljai Ilnyica falvában. Később a Kárpátaljai Erdészeti Főiskolán szerzett diplomát technológus-közgazdász szakon, amelyet követően a Nemzeti Belügyi Akadémián jogászként is képesítést szerzett.

KÁRPÁTALJA ÉLÉRE 2021-BEN NEVEZTE KI VOLODIMIR ZELENSZKIJ.  

A kormányzóról Szijjártó Péter külügyminiszter is pozitívan beszélt januári, kárpátaljai látogatásán, ugyanis szerinte sokat tett azért, hogy a helyi magyar és ukrán lakosság békében élhessen a „mesterséges feszültségkeltési kísérletek” ellenére is.

Hirdetés

Viktor Mikita a saját közösségi oldalán több posztot is közzétett pénteken arról, hogy a régió fontos szereplőivel egyeztetéseket tartott. Bár azt egyelőre nem jelezte, hogy távozna Kárpátalja éléről, jelzésértékű lehet esetleg, hogy az érintettnekköszöntetet mondott a közös munkáért, és azt is írta, hogy a régió jó kezekben van.

A kormányzó nemrég Magyarország és az ukrán elnöknek is köszönetet mondott egy felszólalásában azért, hogy Magyarországon megnyílt az első magyar–ukrán kettős tanítási nyelvű iskola az előző hétvégén – írja az Index.

Hirdetés

Hirdetés