Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthonPublicisztika

Magyar Péteren nem fog a golyó?

Hirdetés

Jeszenszky Zsolt írása:

Na, ilyenkor kezd el visítani a libsi-kórus. Mérő Vera indít egy nagyon méJ Facebook-poszttal. Őt nem sokkal követi Puzsér ugyanezen a felületen (OK, ha drogelvonón van, akkor épp nem, de tételezzük fel, hogy mégis). Tőle egy olyan ál-intellektuális szóömlenyt kapunk, amiben feltétlenül szerepel a szöveggenerátor által minden alkalommal kidobott tíz szó (“posztmodern”, “szürreális”, “pluralizmus”, “korrupció”, “gázszerelő”, “propaganda”, stb.), és amitől a Mika Tivadar mulató közönsége, sőt, a trolivezetékek alatt élők teljes tábora (aka Belpest) úgy ahogy van, elalél.

A mainstream sajtóban a HVG kezdi a sort, majd néhány órával követi a 444, esetleg maga a hatalmas Szily László írja meg (ha épp nincs hónaljig befüvezve), végül a Telex egy videóban csak úgy “félvállról” megemlíti, hogy már mindenhol megírták. A Magyar Hang a legvégén jön a sorban, ott egyszerűen annyira szar újságírók vannak, hogy mire összeáll egy minimálisan adekvát cikk, addigra tényleg le is futott már a sztori.

Hirdetés

Ja, nem mondtam még el, hogy mi a sztori; hogy mit írnak mind, dehogyis összehangoltan, vezényszóra, hanem teljesen véletlenül, spontán: A Jeszenszky lelőné Magyar Pétert!!444!! És ez nem egy vicc, vagy stílusgyakorlat. Tényleg így működik a hálózati nyilvánosság. Ja, majdnem elfelejtettem, hogy a fizetett trollhadsereget is beizzítják ilyenkor, és pár napig minden posztom alá, az adott bejegyzésehez, videóhoz, stb. teljesen irreleváns módon, odakommentelik, hogy bár le akarom lőni a bálványt, de majd ők lőnek le inkább engem. Meg hogy kecskékkel baszok.

Így működik a balos nyilvánosság, és ez a követóik szintje. De az a helyzet, hogy sajnos kinyírom a bulit: a “nem fog rajta a golyó” nem azt jelenti, hogy le akarjuk lőni az illetőt, hanem egy gyakran használt kifejezés arra, amikor valakinek (egy ideig) semmi sem árt. Bármit tehet vagy mondhat, a népszerűsége nen sínyli meg. A szektahívek nem pártolnak el tőle. Sőt, még inkább megbabonázódnak. És hónapok óta ezt látjuk Magyar Péternél. Nem fog rajta a golyó.

Bármilyen übergáz dolgot csinál, a rajongótábora csak még nagyobb lesz. Verhet, zaklathat nőket, járhat vitustáncot tökrészegen egy diszkóban, összeszarhatja a nadrágját, Dunába dobhatja mások telefonját…nem számít. De az sem számít, ha kiderül, hogy a Diákhitel Központ vezetőjeként hogyan utalt ki rendszeresen különböző pénzeket, mindig ügyelve az összeghatárra ami alatt nem volt engedélyköteles az utalás, így a felettes minisztérium (“a Tóni”) nem ellenőrizte, így saját szakállára dolgozhatott. A korrupció legnagyobb harcosa maga testesítette meg mindazt a korrupciót, amivel a Fideszt vádolják. De ő mégis hős a szekta szemében.

Hirdetés

Magyarázatot keresünk rá? Nincs. Egyszerűen időnként így működik a tömeglélektan. Volt már hasonló eset: Gyurcsány Ferencen sem fogott a golyó nagyjából 2004 és 2006 között. Bármilyen gazembersége, sötét ügye került napvilágra, a Motim Kft-től a mélyen áron alul megvásárolt, majd az államnak bérbe visszaadott ingatlanokig, a szavazóbázist nem érdekelte. Aztán persze kijött az őszödi beszéd, ami az ezüstgolyó volt számára. Ott minden elindult lefelé, és meg sem állt a Grey Goose üveg fenekéig.

Magyar Péter a vízen jár, de azért gondosan ügyel rá, hogy ne legyen nedves a nackó szára, na meg azt sem tudni, mit lehet lapátolni a Dunában… forrás: MP fb-oldala

Hirdetés

Most Magyar Péter “crowdsurf-özését” nézhetjük, mintha a rajongók feltartott kezeinek tetején siklana egy légpárnás csónakban, és abban állva szónokolna az összesereglett “tanítványoknak”. De ez a csónak is le fog egyszer csak zuhanni, eltűnnek alóla a kezek. Nem egy “őszödi beszéd” lesz a veszte, ő ekkora intellektuális teljesítményre messze nem képes. Valami teljesen triviális, abszurd vagy váratlan dologtól fog egyszer csak összezuhanni a légvár, amít épít. Nem valami nagy ügy lesz, és nem az eszük fog megjönni a szektatagoknak. Mint ahogy például az amerikai baloldali szavazókat sem akkor kezdte zavarni a több millió bevándorló, amikor ezek megerőszakoltak és megöltek néhány diáklányt a déli államokban. Hanem amikor a Haiti migránsok Ohioban elkezdték megenni a helyi lakosok házimacskáit.

Mi lesz Magyar Péter “macskaevős sztorija”? Talán épp most történik a gátakon. Amikor a nagy jóemberkedések, pózolások közepette dühösen, ingerületen kiabálja, hogy “meddig tartsam ezt a kurva lapátot?” Anno Bill Clintonról is mondták, még arkansasi kormányzó korában, hogy csak akkor volt rajta nadrág, ha fotózták. Petike is csak addig lapátol, amíg ezzel pózolhat a kameráknak. És ha rászólnak a helyiek, hogy miért dobálja el a sörösdobozokat, akkor kemélnykedni kezd velük, a testőrök gyűrűjében. És egyszer valami tök egyszerű, vidéki srác masszív szóváltásba keveredik majd vele, és az egész felkerül a Netre. És nem racionálisan fogják belátni a hívei, hogy mekkora gyökér, hanem érzelemből. És ott dől össze a kártyavár. (Az előbb légvárat írtam? Mindegy, légvár, kártyavár, homokvár, ahogy az Apostol is énekelte.)

Aztán persze lehet, hogy még most sem történik egy ilyen “fekete hattyú esemény”, amire senki sem számít, és az árvíz elleni védekezést is végigkamuzza a csávó, a hívek tapsvihara közepette. Lehet, hogy neki is macskát kell ennie ahhoz, hogy szétessen a szekta? Vagy egy fugut? Az végül is nagyon menő dolog, és ő nagyon menő. Csak nehogy a szakács meg béna legyen…

Hirdetés

És most akkor mégiscsak belendülhet Mérő Vera, és egészen a Magyar Hangig rezeghet a riadólánc: A Jeszenszky halálosan mérgező japán hallal etetné meg Magyar Pétert!

Forrás Pesti Srácok

Hirdetés

Hirdetés