Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Medvegyev: az oroszellenes szankciók maradnak… amíg az USA összeomlik

Hirdetés

Az Oroszországgal szembeni széles körű szankciók érvényben maradnak, függetlenül attól, hogy ki nyeri a novemberi amerikai elnökválasztást – jelentette ki Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.

A hét elején a republikánus elnökjelölt, Donald Trump ígéretet tett arra, hogy „a lehető legkevesebb szankciót fogja alkalmazni”, ha visszatér a Fehér Házba.

Medvegyev szombaton egy Telegram-posztban kitartott amellett, hogy Trump megjegyzése nem jelenti azt, hogy feloldaná a Moszkvával szemben érvényben lévő szankciókat.

Hirdetés

„Trump „kívülállóként” tanúsított látszólagos bravúrja ellenére végső soron bennfentes. Igen, különc nárcisztikus, de pragmatikus is” – fogalmazott a tisztségviselő, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

A volt amerikai elnök megérti, hogy a szankciók ártanak a dollár nemzetközi tartalékvalutaként betöltött szerepének, de számára ez még mindig „elégtelen indok arra, hogy forradalmat rendezzen az Egyesült Államokban és szembeszálljon a hírhedt Mély Állam (Deep State) oroszellenes vonalával, amely sokkal erősebb bármelyik Trumpnál” – érvelt Medvegyev.

Ami a demokraták elnökjelöltjét, Kamala Harrist illeti, „nem szabad tőle semmilyen meglepetést várni”, ha megnyeri a választást – jósolta Medvegyev.

Hirdetés

„Tapasztalatlan, és ellenségei szerint egyszerűen csak ostoba. Szép, semmitmondó beszédeket és unalmas, „helyes” válaszokat fognak neki készíteni a kérdésekre, amelyeket súgógépről fog felolvasni, miközben ragályosan nevet” – mondta.

A volt orosz elnök megjegyezte, hogy a Szovjetunió a 20. század nagy részében szankciók alatt állt. Most Oroszországnak hasonló bánásmóddal kell szembenéznie az Egyesült Államok és szövetségesei részéről, de sokkal nagyobb, „példátlan” mértékben – tette hozzá

„Szóval, ez a szankciók örökké tartanak. Vagy inkább addig, amíg az USA össze nem omlik egy küszöbön álló új polgárháború során. Elvégre Hollywood nem véletlenül készít erről filmeket” – írta Medevedev.

Hirdetés

Úgy tűnt, hogy ezzel az Alex Garland által rendezett, nemrégiben bemutatott „Polgárháború” című filmre utalt, amely egy háborús riporterekből álló csapat történetét meséli el, akik a szövetségi kormány és egy Texas és Kalifornia vezette szakadár mozgalom közötti harcok közepette utaznak át Amerikán, hogy interjút készítsenek az elnökkel.

Az Egyesült Államok és szövetségesei rekordszámú, 22 ezer szankciót vetettek ki Moszkvára 2014 óta, amikor a Krím újra Oroszországhoz került, és a nyugati támogatású kijevi puccsot követően konfliktus tört ki Ukrajna és a donbasszi köztársaságok között. A korlátozások száma a Moszkva által 2022 februárjában Ukrajna ellen indított hadművelet után ugrott meg.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés