Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Moszkva szerint eljutott a nyugati vezetőkhöz Vlagyimir Putyin üzenete

Hirdetés

A Kremlnek nincs kétsége afelől, hogy Vlagyimir Putyin nyilatkozata a nyugati fegyverekkel indított Oroszország elleni csapások következményeiről eljutott a kívánt címzettekhez – mondta Dmitrij Peszkov elnöki sajtótitkár.

Az a kijelentés, amelyet Putyin tett, rendkívül világos, egyértelmű, és nem enged meg semmiféle kettős olvasatot

– tette hozzá a Kreml képviselője.

Hirdetés

Vlagyimir Putyin szeptember 12-én kijelentette, hogy a NATO-országok most nem csupán arról tárgyalnak, hogy a nyugati nagy hatótávolságú fegyvereket Ukrajna fegyveres erői bevethetik-e Oroszország ellen, hanem gyakorlatilag az ukrajnai konfliktusban való közvetlen részvételről egyeztetnek.

Az elnök megjegyezte, hogy Kijev már most is drónokkal és egyéb eszközökkel támadja az orosz területeket. De amikor a nyugati gyártmányú precíziós, nagy hatótávolságú fegyverek használatáról van szó, meg kell érteni, hogy az ilyen műveletek csak a NATO-országok katonai személyzetének részvételével lehetségesek – magyarázta az orosz vezető.

Ráadásul az ilyen csapások során olyan műholdakról származó titkosszolgálati adatokat is felhasználnak, amelyekkel Ukrajna nem rendelkezik

Hirdetés

– tette hozzá.

Putyin hangsúlyozta: a Nyugat közvetlen részvétele az ukrajnai konfliktusban jelentősen megváltoztatja annak lényegét, és azt jelenti, hogy a NATO-tagországok – az Egyesült Államok és az európai országok – háborúban állnak Oroszországgal.

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés
Hirdetés