Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Musk: “Ha Trumpot nem választják meg, ez lesz az utolsó választás Amerikában”

Hirdetés

A Demokrata Párt de facto egypárti állammá változtathatja az Egyesült Államokat, ha sikerül az illegális bevándorlóknak nyújtott állampolgársággal növelni a támogatottságot a “billegő” államokban – állítja Elon Musk.

Kamala Harris, a Demokrata Párt jelöltje és jelenlegi alelnöke többször is a demokráciát fenyegető veszélynek nevezte a november 5-i voksoláson induló republikánus riválisát, Donald Trump volt elnököt.

Musk, aki júliusban Trumpot támogatta, szombaton az X-en közzétett bejegyzésében ennek ellenkezőjét állította.

Hirdetés

„Nagyon kevés amerikai van tisztában azzal, hogy ha Trumpot NEM választják meg, akkor ez lesz az utolsó választás Amerikában. Trump távol áll attól, hogy veszélyt jelentsen a demokráciára, éppen ellenkezőleg, ő az egyetlen esély arra, hogy megmentsük azt!” – írta.

„Hadd magyarázzam el: ha évente akár csak minden 20 illegálisból 1 is állampolgárrá válik – amit a demokraták a lehető legnagyobb tempóban gyorsítanak fel -, az négy év alatt körülbelül 2 millió új legális szavazót jelentene”

– írta Musk egy olyan posztra válaszolva, amelyben azt állították, hogy a jelenlegi amerikai kormányzat alatt 9 millió illegális bevándorló lett jogosult az állampolgárságra.

Hirdetés

„Ráadásul a Biden/Harris-kormányzat a »menedékkérőket«, akiket gyorsított eljárással juttatnak állampolgársághoz, egyenesen olyan ingadozó államokba telepíti, mint Pennsylvania, Ohio, Wisconsin és Arizona. Ez a biztos módja annak, hogy majd minden választást megnyerjenek” – tette hozzá.

Mivel az amerikai választásokat gyakran kevesebb mint 20 000 szavazatnyi különbséggel döntik el, Musk azt állította, hogy ha a demokratáknak sikerül a bevándorlást választóik növelésére felhasználniuk, akkor nem lesznek többé ingadozó államok. Ezután már csak a demokrata előválasztások lennének, hasonlóan ahhoz, ami Kaliforniában történt az 1980-as évek végén – mondta.

„Amerika akkor egypárti állammá válik, és a demokráciának vége” – mondta Musk.

Hirdetés

Amerika mindenhol olyan lesz, mint az a rémálom, amit San Francisco belvárosa jelent.

Musk júliusban jelentette be, hogy bezárja az X San Franciscóban található irodáit, mivel „elege van abból, hogy erőszakos drogfüggők bandáit kerülgeti, csak hogy be- és kijusson az épületből”. Az X Texasba költözése több nagy horderejű vállalkozás távozásával esett egybe a városban jól dokumentált hajléktalansági, drog- és bűnözési helyzet miatt.

Az illegális bevándorlás és az ország mexikói határán kialakult helyzet ebben a választási ciklusban a demokraták és a republikánusok közötti fő vitapontokká váltak.

Hirdetés

Trump kritizálta demokrata ellenfeleit a bevándorlási kérdésekben, elítélve Joe Biden elnöknek az Obama-korszakban bevezetett „fogd el és engedd szabadon” politika visszaállítását, amely szerinte lehetővé teszi, hogy az illegális bevándorlók között lévő elítélt bűnözőket is szabadon engedjenek az Egyesült Államokba.

NIF

Hirdetés

Hirdetés