Az olasz országgyűlés jóváhagyta egy olyan bizottság létrehozását, amely törvénytervezetet készíthet az erőszakos szexuális bűnözők androgén blokkoló gyógyszerekkel történő kezeléséről. A római parlament alsóháza (Képviselőház)által elfogadott indítvány szerint a kezelésnek visszafordíthatónak kéne lennie – írja a Politico.

Az indítvány kötelezte a kormányt a törvényt előkészítő bizottság létrehozására.

A tervezetet a Matteo Salvini vezette kormánykoalíciós Liga terjesztette elő. A pártvezető X-en ünnepelte a politikai sikerét:

Hirdetés

„Győzelem a Ligának! … Jó. Egy újabb fontos lépés az igazságért és a józan észért vívott történelmi harcunk felé: zéró tolerancia az erőszaktevőkkel és a pedofilokkal szemben.”

A jobboldali formáció javaslatai szerint az elítélt szexuális bűnözők felfüggesztett büntetést kaphatnának, ha cserébe hormonblokkoló kezelésnek vetik alá magukat.


Fotó: AFP/Getty Images

Hirdetés

A baloldali csoportok „szélsőségesnek” és „az emberiesség és az igazságosság megsértésének” nevezték a javaslatot.

A kémiai kasztrálás olyan gyógyszerek beadását jelenti, amelyek gátolják azoknak a hormonoknak a felszabadulását, amelyek a heréket tesztoszteron termelésére serkentik, ezáltal csökkentik a libidót.

A kötelező kémiai kasztrálás engedélyezett Oroszországban és Lengyelországban, valamint egyes amerikai államokban bizonyos bűncselekmények esetén.

Hirdetés

Carlo Nordio igazságügyi miniszter még a kormányra kerülése előtt határozottan ellenezte az ilyen javaslatokat, mondván azok „visszatérést jelentenek a középkorba”. Azonban a 2022-es hatalomra kerülése óta már többször szigorította a kiszabható büntetési tételeket a Giorgia Meloni vezette kabinet.

Forrás: Kuruc.info