Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyinra a legnagyobb veszélyt az jelentené, ha halálra röhögné magát a brüsszeli bohócokon

Hirdetés

Érvénytelennek nevezte a napokban az Európai Unió Külügyi Szolgálata (EEAS) az Oroszország által elcsatolt Krím félszigeten, köztük a Szevasztopol városában rendezett helyi választásokat, kiemelve, hogy a voksolást „ukrán területen rendezték” – tájékoztatott az MTI. E szerint az EU külügyi szolgálata szóvivője, Peter Stano által arra reagált, hogy a múlt héten különböző szintű választásokat tartottak több tucat orosz régióban, köztük a 2014-ben annektált Krím félszigeten lévő Szevasztopolban.

– A krími választások „a nemzetközi jognak, az ENSZ alapokmányának, valamint Ukrajna szuverenitásának, függetlenségének és területi egységének újabb megsértését jelentik” – olvasható a közleményben, amely szerint az eredményeket az EU nem ismeri el jogilag érvényesnek, az orosz vezetésnek, illetve a választások lebonyolítóinak pedig felelniük kell tetteikért.

A közleményben kiemelték: az EU továbbra is Ukrajna részének tekinti a Krím félszigetet, és felszólítja Oroszországot, hagyjon fel az Ukrajna nemzeti és területi egységének aláásására tett erőfeszítéseivel, az ukrajnai háború „egyetlen nyilvánvaló lezárásának” pedig az Ukrajnából történő azonnali orosz csapatkivonást és Ukrajna nemzetközileg megállapított határainak elismerését nevezik.

Hirdetés

Húúú, ezzel az Európai Unió Külügyi Szolgálata piszkosul feladta a leckét Oroszországnak. Szinte látom magam előtt, hogy a hírre azonnali válságstábot tartottak Moszkvában, és Medvegyev lehajtott fejjel mondta Vlagyimir Putyinnak:

„Elnök Úr! Mindennek vége, sajnos Brüsszelben nem ismerik el legitimnek a voksolásainkat! Mi lesz most? Putyin, aki eddig a legnehezebb helyzetekben is mindenre azonnal tudta a választ, ezúttal hosszú másodpercekig csak nézett maga elé, majd ezt motyogta: „Dmitrij! Nem tehetünk mást, nincs más választásunk, ki kell vonulnunk Ukrajnából!”

Na, mielőtt a közösségünk tagjai szívinfarktust vagy agyvérzést kapnak, tegyük félre a tréfát! Nyilván, az orosz vezetés ügyet sem vetett az Európai Unió Külügyi Szolgálata állásfoglalására, és addig sem foglalkozott az üggyel, amíg én ezt a mondatot leírom. Az EU-nak tudomásul kell vennie, hogy a véleménye annyit sem ér, mint vízen a buborék!

Hirdetés

Vicc az egész! Putyinra a legnagyobb veszélyt az jelentené, ha halálra röhögné magát a brüsszeli viccmestereken! De csak túléli ezt is az orosz elnök!

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés
Hirdetés