Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Hírek

Robbanás érte az orosz nagykövetet szállító konvojt

Hirdetés

Az Albert Khorev küldöttségét szállító kísérőautó aknára futott Pakisztánban, aminek következtében a rendőrök megsérültek.

Robbanás érte az Albert Khorev orosz nagykövetet és más diplomatákat szállító autókonvojt Pakisztánban – közölte az ország külképviselete közleményben.

Hirdetés

A nagykövet egy autókonvojban utazott egy több más nemzet nagyköveteiből álló küldöttséggel együtt. A delegáció korábban a nap folyamán részt vett egy turisztikai fórumon, amelynek az iszlámábádi kereskedelmi és ipari kamara adott otthont.

A robbanásban több rendőr megsérült, miután egy kísérőautó aknára futott – közölte az orosz nagykövetség. A diplomaták közül senki sem sérült meg – tették hozzá.

A pakisztáni hatóságok elismerték az incidenst, és megerősítették, hogy a küldöttség minden tagját biztonságosan evakuálták a robbanás helyszínéről.

Hirdetés

“A diplomaták mindegyike biztonságban maradt a támadásban, és biztonságos helyre szállították őket Iszlámábádba való távozásuk előtt” – mondta Mohammad Ali Gandapur helyettes rendőrfőfelügyelő a Reutersnek.

A rendőrség szerint a robbanásban egy rendőr meghalt, négy másik pedig megsebesült. “A konvojt vezető osztagot eltalálta egy út menti bomba” – mondta Zahidullah Khan, a Swat körzet rendőrtisztje.

Forrás: oroszokazigazsagoldalan.hu – RT.com

Hirdetés
Hirdetés