Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Robbanószerkezetet találtak Trump nagygyűlésének közelében

Hirdetés

A helyi médiajelentések szerint robbanószerkezetet találtak egy autóban Donald Trump amerikai elnökjelölt közelgő New York állambeli nagygyűlésének biztonsági zónáján belül.

A republikánus elnökjelölt a tervek szerint szerda este tart beszédet a New York Citytől keletre fekvő Long Island-i helyszínen.

A Nassau megyei rendőrség forrásai most közölték, hogy „a kordont áttörték, és egy kék hordót vittek el” a ma esti Trump-gyűlés helyszínének környékéről – írta James Lalino újságíró az X-en.

Hirdetés

Lalino forrása szerint egy rendőrkutya „robbanószerkezetet talált az egyik járműben, és a sofőr végül az erdőbe menekült. Senki sem látta, hogy van-e nála valami, csak azt látták, hogy futásnak eredt”.

A Nassau megyei rendőrség hivatalosan nem kommentálta a jelentést. A Daily Mailnek azt mondták, hogy „dolgoznak egy e-mailen” az állítólagos biztonsági incidenssel kapcsolatban.

Republikánus támogatók ezrei álltak már sorba a Nassau Coliseum előtt, ahol Trump helyi idő szerint este 7 órakor tart beszédet. Egyesek állítólag egész éjjel odakint táboroztak, hogy jó helyeket kapjanak az arénában.

Hirdetés

Trump azután helyezte át a gyűléseit fedett helyszínekre, hogy július 13-án a pennsylvaniai Butlerben tartott szabadtéri gyűlésén túlélt egy merényletet. A lövöldöző legalább nyolcszor tüzelt, Trump fülét eltalálva, egy támogatót megölt, kettőt pedig súlyosan megsebesített, mielőtt a titkosszolgálat mesterlövésze végzett vele.

Az állítólagos bombariadót mindössze három nappal azután jelentették be, hogy a Secret Service elfogott egy merénylőjelöltet Trump floridai golfközpontjában. A Ryan Routh néven azonosított gyanúsított, aki mániákusan támogatja a kijevi rezsimet elmenekült a helyszínről, és egy távcsöves hosszú puskát hagyott hátra, mielőtt elfogták és letartóztatták.

Trump és elnökhelyettes jelölt társa, J.D. Vance a demokraták uszító retorikáját okolta a republikánus elnökjelölt ellen elkövetett sorozatos merényletekért. Joe Biden elnök és Kamala Harris alelnök, Trump riválisa a novemberi elnökválasztáson, egyaránt „demokráciánkra leselkedő fenyegetésnek” nevezte a volt elnököt.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés