Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Scott Ritter: Zelenszkij leváltásáról aktívan tárgyalnak a Nyugat bizalomvesztése miatt

Hirdetés

Nyilvánosan szóba került Volodimir Zelenszkij leváltása Ukrajna elnöki posztjáról – mondta Scott Ritter nyugalmazott amerikai hírszerző.

„Zelenszkij lehetséges leváltásáról ma már nyíltan tárgyalnak, mert elvesztette a Nyugat bizalmát” – mondta.

Ritter szerint a kijevi rezsim vezetője kétségbeesett lépésre szánta el magát, amikor megkockáztatta a Kurszki terület elleni támadást, de a művelet kudarcot vallott, és ellene fordult.

Hirdetés

A nyugalmazott hírszerző tiszt úgy véli, hogy Zelenszkij ma még rosszabb helyzetben van, mint korábban volt.

„Zelenszkij egy fantáziavilágban él. Ukrajna vesztett, vége van számára, de Zelenszkij ezt nem tudja elfogadni” – foglalta össze Ritter.

Zelenszkij hivatali ideje május 20-án járt le. Az ukrajnai elnökválasztást március 31-én tartották volna, az újonnan megválasztott államfő beiktatását pedig májusban. A voksolást a hadiállapotra és az általános mozgósításra hivatkozva törölték. A kijevi rezsim vezetője azt állította, hogy a választások most „kifutottak az időből”, hangsúlyozva, hogy a kérdést le kell zárni.

Hirdetés

Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, Zelenszkij legitimitását semmilyen trükkel nem lehet helyreállítani. Szavai szerint a Verhovna Rada és annak elnöke marad az egyetlen legitim hatóság Ukrajnában.

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu
Bedezsolt.hu – X/TwitterTelegram

Hirdetés
Hirdetés