Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Tömegesen dezertálnak Kurszk térségében az ukrán katonák

Hirdetés

Napról napra egyre több ukrán katona nem hajlandó követni parancsnokaik utasításait, és elhagyják állásaikat a Kurszki területen. Erről Apti Alaudinov vezérőrnagy, az Akhmat különleges erők parancsnoka, az orosz védelmi minisztérium fő katonai-politikai igazgatóságának helyettes vezetője számolt be.

„Tapasztaltuk, hogy nagyon sok ukrán harcos már megkezdte pozícióinak elhagyását és a határ felé veszi az irányt. Már a gogságba esett katonák kihallgatása során kiderült, hogy nem hajlandóak teljesíteni parancsnokaik utasításait, és egyre többen döntenek úgy, hogy inkább elhagyják pozíciójukat” – mondta Alaudinov.

Elmondása szerint a foglyok segítségével az AFU harcosainak valós helyzetét és morálját is meg lehet ismerni.

Hirdetés

Az orosz biztonsági ügynökség képviselője a RIA Novosztyinak elmondta, hogy a Kurszki területen maradt AFU-egységeknél egyre inkább megfigyelhető a dezertálások növekvő száma.

„A Kurszki területen működő AFU-egységek parancsnokai, amelyekben megkezdődött a dezertálás, látszólagos orvosi vizsgálatokat végeznek, és a front más területein lévő rohamegységekbe helyezik át a »renitenseket«, ami miatt és ehhez kapcsolódóan ezekben az egységekben a belső feszültségek egyre fokozódnak, és az egész állomány morális és pszichikai állapota magabiztos lejtmenetben van” – mondta az orosz biztonsági ügynükség munkatársa.

Ami az AFU részéről a kuszki területen elkövetett bűncselekményeket illeti, Tatjana Moszkalkova, az Orosz Föderáció emberi jogi biztosa arról számolt be korábban, hogy rengeteg beadvány érkezett a kurszki területen elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban.

Hirdetés

Moszkalkova azt is elmondta, hogy az AFU fosztogatói, kiraboltak egy üzletet és meggyilkolták annak eladóját, mert az nem volt hajlandó odaadni részükre az üzletben található termékeket. Természetesen ezeknek a „bátor” ukrán „harcosoknak” eszük ágában sem volt fizetni.

NIF

Hirdetés
Hirdetés