Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Továbbra is börtönben marad Bródy János fia

Hirdetés

Az egykori informatikus hónapok óta küzd a rácsok mögül az ítélete enyhítéséért.

Nehéz hónapok állnak Bródy János fia, Bródy Dániel Miklós mögött. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar művész legidősebb gyermekét egy több mint három évig tartó nyomozás- és tárgyalássorozat eredményeképpen tavaly december közepén ítélték két év börtönre és 529 ezer 266 dollár, azaz 186 millió forint pénzbüntetés megfizetésére.

A vád szerint a korábban felhőmérnökként dolgozó informatikus bosszúból feltörte az őt alkalmazó bank rendszerét, miután kirúgták.

Hirdetés

A vádirat szerint a férfi a vállalati laptopjáról törölte a bank kódtárait, az alkalmazottak nevében pedig olyan munkameneteket nyitott, amelyekkel több mint 220 ezer dollár (mintegy 77 millió forint) kárt okozott a rendszerben. Ráadásul miközben a rendszert manipulálta, a kirúgását követően feljelentést tett a rendőrségen, hamisan azt állítva, a céges laptopját ellopták az autójából. Ezt a vallomását az amerikai titkosszolgálat ügynökeinek is megismételte, amivel újabb törvénysértést követett el, hiszen szövetségi ügynöknek hazudni bűncselekménynek számít az Egyesült Államokban – számolt be a történtekről a Sillicon Valley nevű szakmai portál.

A Blikk legújabb értesülései szerint azonban az ifjú Bródy ügye itt még nem ért véget:

hónapok óta azért küzd, hogy enyhítsék az ítéletét, és ne veszítse el mindenét.

Hirdetés

A lap az interneten fellelhető bírósági iratokra hivatkozva arról írt, hogy a tavaly december 11-én meghozott ítélet ellen Bródy János fia azonnal fellebbezett, nem tartotta ugyanis jogosnak a kiszabott büntetést. Közben azonban a rácsok mögé kellett vonulnia, így február 9-e óta onnan küzd az igazáért. A történtek édesapját idehaza nagyon megviselték. Bródy János azóta is hallgatásba burkolózik gyermekét illetően, és kerüli a nyilvánosságot is.

A lap úgy tudja, hogy Bródy Dániel még tavaly áprilisban bűnösnek vallotta magát, bízva abban, hogy emiatt talán „kegyesebb” lesz vele a bíróság.

Az általa elkövetett bűncselekményekért ugyanis akár 15 évet is kaphatott volna,

Hirdetés

így a kiszabott két év már-már enyhe büntetésnek számít, amely a bíró jóindulatának és Bródy Dániel büntetlen előéletének volt köszönhető.

Sorra falba ütközik és a védője is otthagyta

Azonban az informatikus úgy gondolta, hogy még ez is kellően súlyos büntetés, ezért fellebbezett, de nem járt sikerrel. Ezt a fejleményt még január 29-én iktattak be az ügy aktájába, amely azóta is csak növekszik. Bródy Dániel ugyanis egymás után adja be a kereseteket a bíróságra, mivel azt szeretné elérni, hogy oldják fel a vagyona zárolását, amelyet a letartóztatásakor rendeltek el a hatóságok.

Hirdetés

Az aktából kiderült, hogy valószínűleg ingatlan- és bankszámlán tárolt pénz is a zárolás tárgya,

az egykori felhőmérnök ebből szeretné kifizetni a 186 millió forintnyi pénzbüntetést és feltehetően a korábbi ügyvédjét is. Egy június 7-i bejegyzés tanúsága szerint ugyanis a korábbi védő már nem dolgozik Bródy Dánielnek, a férfi ugyanis kijelölt védőt igényelt a további intézkedésekhez – ismertette a Blikk.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés