Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukrajna: „Ha minden jól megy, akkor csak 12 órán át nem lesz áram”

Hirdetés

Az összeomlás szélén az energetikai rendszer.

Az optimista előrejelzések szerint szerint télen 12 órán át, legrosszabb esetben viszont akár 20 órán keresztül is szünetelhet az áramszolgáltatás Ukrajnában – írta a Kárpát Hír.

Az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács dezinformáció elleni központjának jelentése szerint az energiahelyzet télen nagyban függ az időjárási viszonyoktól. A kedvezőtlen, fagyos időjárás esetén az energetikai rendszerben megnő a kapacitáshiány.

Hirdetés

Jurij Korolcsuk, az Energiastratégiai Intézet szakértője több forgatókönyvet is felvázolt: az optimista előrejelzés szerint, ha 8-9 atomerőművi blokk stabilan működik, és a tél enyhe, súlyos fagyok nélküli lesz, a tervek szerint a 6 GW megrongálódott kapacitásból mintegy 3 GW-ot helyreállítanak.

E forgatókönyv szerint akár napi 12 órás áramkimaradás is lehetséges.

A pesszimistább forgatókönyv viszont azzal számol, hogy csak 6-7 atomerőművi blokk lesz használható, a kapacitásokból pedig csak kevesebbet tudnak helyreállítani, Oroszország pedig folytatja az energiaszektor elleni támadásokat.

Hirdetés

Ebben az esetben nem elképzelhetetlenek, az akár napi 20 órás áramszünetek sem.

Szerhij Nahornyak, a Legfelső Tanács energetikai bizottságának tagja szerint, ha -10 fok alá esik a hőmérséklet, akkor csak napi 12-14 órán át lesz áram az ukrán otthonokban.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés