Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Videó: Százmillióval a zsebében fenyegeti a fideszeseket Pressman influenszere a “sanyarú” sorsa miatt

Hirdetés

Nagy Ádám, a JÓLVANEZÍGY és a Fókuszcsoport YouTube-csatorna (és Pressman) influenszere botrányos videót tett közzé, amiben bűnözőknek nevezi a fideszeseket, amiért ellopták a jövőjét. Mondott ő persze mást is, amit itt most nem részleteznénk. Erről bővebben IDE KATTINTVA olvashattok. A politikai háttértudás nélküli politikai kommentátor eközben egy komplett kis médiabirodalmat irányít, ami a számok alapján kimondottan jól teljesít, időnként pedig még Pressman bácsi is be-besegít nekik. Ezen a ponton azonban az ellopott jövőről és tönkretett életről beszélni nemcsak képmutató, de ostoba is. 

Amikor azt mondjuk, hogy valaki a kormánynak köszönheti a vagyonát, az ember hajlamos automatikusan valami korrupt pénzmosásra vagy zsíros háttéralkukra gondolni. A helyzet azonban az, hogy ez nem mindig fedi a valóságot. Itt most nem az új munkahelyekre, adókedvezményekre és családtámogatásokra gondolok, hanem Magyarország egyik legjövedelmezőbb vállalkozására: a hazaárulásra. Nagy Ádám, a JÓLVANEZÍGY megmondóembere például (közvetve vagy közvetlenül) ebből gazdagodott meg.

Ahhoz, hogy megértsük, definiálnunk kell a hazaárulás fogalmát. Szerencsére a BTK. ezt már megtette helyettünk, de az ismétlés sosem árt:

Hirdetés

258. § (1) Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  

Nagy Ádám és csapata napi politikai műsort készít, amiben kissé gyermeteg módon, de folyamatosan szidják Magyarország választott kormányát. Ezzel alapvetően nincs semmi gond. Egy szabad országban mindenki azt mond, amit csak akar, elvégre ez nem az USA. Kicsit furcsa, hogy 380+ rész alatt egy olyan vívmánnyal sem találkoztak a Fidesz részéről, amivel meg lennének elégedve, de százmilliókkal a zsebemben valószínűleg én is zúgolódnék.

A probléma természetesen nem a kormánykritika, hanem a mögötte rejlő, kritikával teli szándék. Amikor minden helyzetbe beleerőltetnek valamilyen kormányellenes narratívát (olyat, ami leginkább a nyugatnak kedvez), azt a hamis látszatot keltve, mintha Magyarország egy politikai Ragnarök közepén járna, és a kormány egyenesen az éhezők kezéből csavarja ki az utolsó falat kenyeret. Ez a hozzáállás az objektivitás hiányát mutatja, hiszen a cél nem a valóság bemutatása, hanem a kormány folyamatos gyengítése, még akkor is, ha ez ellentétes Magyarország és a magyar emberek érdekeivel, főleg, ha ezt nyugatról finanszírozzák.

Hirdetés

Mennyi az annyi?

Miután Ádámék a JÓLVANEZÍGY egyik részében arról panaszkodtak, hogy a Fidesz ellopta a jövőjüket, úgy döntöttem, a mélyére ások ennek. Mennyi jövőt lopott el vajon tőlük a kormány? Rákerestem hát Ádámék cégére, a Rawfilter Média Kft-re, hogy a saját szememmel is lássam a sanyarú sorsukat. Nem lehet könnyű egy vállaltan kormány- és esetenként magyarellenes médiacéget működtetni ebben a szörnyű diktatúrában – gondoltam magamban.

Hirdetés

Forrás: Companywall, Rawfilter, Pénzügyi információk

Tévedtem. Nagyon is könnyű. Ádámék könyvelése szerint a cég alig két év alatt megtizenötszörözte a bevételét. Míg 2021-ben alig 11,5 millió forinttal zártak, addig addig a 2023-as bevételük már 140 millió forint fölé nőtt, ellopott jövőt pedig nem találtunk. Mivel azonban nem látjuk Ádámék számláit, ezért nem tudjuk, hogy ez a 140 millió forint pontosan honnan is származik. A videók mennyiségéből és megtekintéséből kiindulva ez a szám elképesztően magas, a bevétel azonban tág fogalom. Bevétel az is, ha legyártanak egy videót, valaki vagy valakik (például különböző szervezetek) pedig fizetnek ezért.

Jólvanezígy?

Hirdetés

Ha belenéznénk Ádámék könyvelésébe, vajon mekkora összeget találnánk a “külföldről származó bevétel” rubrikában? Érdekesség, hogy ha Ádámék az Egyesült Államokban folytatnának hasonló tevékenységet (és kapnának támogatást egy idegen ország nagykövetétől), a YouTube már rég törölte volna a csatornájukat, ők pedig egy nem túl kellemes bírósági tárgyalásnak néznének elébe.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés

Hirdetés