Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Washington Post: Nagy a félelem Ukrajnában, hónapokon belül eldőlhet a háború

Hirdetés

„Feszültség van a levegőben, az egész országban kritikus a helyzet” – számolt be legutóbbi ukrán útjáról a Washington Post újságírója.

Fareed Zakaria, a Washington Post újságírója nemrég a Jaltai Európai Stratégiai Konferencia vendégeként Kijevben járt, és tapasztalatait megosztotta a lap olvasóival is. Mint fogalmazott,

az ukránok attól félnek, hogy hónapokon belül eldől a háború.

Hirdetés

„Mivel nem kizárt, hogy Trump nyeri a választást, ez sürgetővé teszi a dolgot. A város már korántsem nyugodt” – idézte fel. „Feszültség van a levegőben, az egész országban kritikus a helyzet.” A szerző szerint Kijevben is megtették hatásukat az állandó orosz rakétacsapások, még akkor is, ha kevés rakéta jut át a pajzson. De mindennaposak az áramszünetek is. Ráadásul a felsoroltak miatt újabb kivándorlási hullám kezdődött.

Zakaria arra is kitért, hogy a kurszki betörés nem változtatta meg lényegesen a háború menetét. „Ugyanakkor sokan kérdezik, 

volt-e értelme a legjobb erőket elvonni a frontról, 

Hirdetés

hiszen az oroszok nyomulnak előre Pokrovszknál, és ha a város elesik, az oroszok közelebb kerülnek az egész Donyec-medence elfoglalásához. Az pedig alapvetően módosítaná az általános harci helyzetet” – írta a szerző.

A Biden-kabinetnek lépnie kellene

Az újságíró úgy látja, az ukránoknak minden fronton segítséget kell nyújtani, mégpedig most.

Hirdetés

A Biden-kormányzatnak fel kell ismernie, hogy vagy lép a következő négy hónapban, vagy utána lehet, hogy sokáig nem érkezik jelentős amerikai támogatás az országba” – hívta fel a figyelmet Fareed Zakaria.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés