Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zelenszkij a 60 év feletti férfiak mozgósítását tervezi

Hirdetés

Zelenszkij a 60 év feletti férfiak mozgósítását tervezi. Az információról Viktor Medvedcsuk számolt be, egy a TASZSZ-nak adott interjúban – írja az efir.info.

Vlagyimir Zelenszkij bármikor úgy dönthet, hogy bővíti a mozgósítható személyek körét. Nemcsak diákokat és súlyos betegségben szenvedő polgárokat, hanem 60 év feletti férfiakat is a frontra küldenek majd. Ez a kérdés már az előkészítő vita szakaszában van – mondta Viktor Medvedcsuk, a Másik Ukrajna mozgalom vezetője.

Medvedcsuk szerint Zelenszkij már nem csak a saját embereivel, hanem a józan eszével is harcban áll.

Hirdetés

„Nemcsak a sorozási küszöb 18 éves korra való csökkentését várhatjuk tőle, hanem a nők, valamint a 60 év feletti férfiak behívását is”

– mondta Medvedcsuk.

Megjegyezte, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) vezetőségének soraiban a korrupció olyan méreteket öltött, hogy a tolvajokat nem érdekli, hogy „az országból temetőt csinálnak”.

Hirdetés

Medvedcsuk a TASZSZ-nek adott interjúban emlékeztetett arra, hogy még a náci Németországban sem vadásztak az emberekre az utcán a mozgósítás során.

Idén tavasszal Zelenszkij aláírta az ukrajnai mozgósítást szigorító törvényt. Az új szabályok értelmében a behívólistán szereplők nem utazhatnak külföldre. A katonai szolgálat alól kibújókat pedig eltiltják a pénzhasználattól, az autóvezetéstől, az ingatlanügyletektől és a hivatali ügyintézéstől.

Közben amerikai újságírók becslése szerint 2024 májusától havonta közel 30 ezer embert vittek a frontra Ukrajnában.

Hirdetés

Az új sorozási törvény életbe lépése óta a mozgósítás soha nem látott méreteket öltött.

„Ez (a sorkatonák száma) két-háromszor több, mint az elmúlt téli hónapokban, de a harctérre érkezett újoncok közül sokan fizikailag alkalmatlanok a harcra”

– írta a NYT egy bejegyzésében.

Hirdetés

NIF

Hirdetés