Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zelenszkij: A kurszki hadművelet nem segítette az ukránok helyzetét a Donbaszban

Hirdetés

„Kijev fő célja mindig is Donbasz volt.”

A Kurszki terület lerohanása nem enyhítette az ukrán fegyveres erők helyzetét Donbaszban, ahol az ukrán hadsereg nehéz helyzetbe került Krasznoarmejszk (ukrán nevén Pokrovszk) és Toreck közelében – ismerte el Volodimir Zelenszkij, akinek a szavait az Ukrinform idézte, számol be az oroszhirek.hu.

„Ami a Pokrovszk és Toreck irányában fennálló nehézségeket illeti, úgy gondoljuk, hogy a kurszki hadművelet is hatással lehet erre. Az orosz hadsereg létszámának csökkenése miatt csökkenhet a nyomás. De egyelőre ott is nehéz a helyzet” – mondta Zelenszkij.

Hirdetés

Hozzátette azt is, hogy Kijev fő célja mindig is Donbasz volt.

„Mindig is ez volt a fő cél – a Donbasz. Két napja nincs ott előrelépés. Ezt jelentette nekem a főparancsnok” – pontosított Zelenszkij.

Korábban Vlagyimir Putyin elnök azt mondta, hogy az orosz fegyveres erők most nem méterenként, hanem négyzetkilométerenként vonják ellenőrzésük alá a donbaszi területeket.

Hirdetés

Augusztus 6-án az ukrán erők alakulatai behatoltak a Kurszki területre. Az ellenség előrenyomulását megállították. Az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke, Valerij Geraszimov szerint a hadművelet az ukrán fegyveresek vereségével és az államhatárhoz való hozzáféréssel ér véget.

Az ukrán erők főparancsnoka, Olekszandr Szirszkij elismerte, hogy a Kurszki terület megtámadásával Kijev el akarta terelni az orosz fegyveres erők figyelmét más területekről, elsősorban a Donyecki Népköztársaságban lévő Krasznoarmejszkból.

Forrás: Magyar Hírlap – Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés