Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zelenszkij összeveszett a lengyel külügyminiszterrel Kijevben

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij összeveszett a lengyel külügyminiszterrel, Radoslaw Sikorskival amikor pénteken Kijevbe érkezett – írja az Onet.

Pénteken Kijevben találkozott Radosław Sikorski, Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. A tanácskozáson tanácsadóik is részt vettek. A beszélgetés résztvevőinek beszámolói szerint Zelenszkij és Sikorski között rendkívül feszült volt a légkör, akár veszekedésről is lehetett beszélni. Onet forrásai szerint a lengyeleket legalábbis meglepte, hogy Zelensky milyen stílusban próbált bánni a lengyel külügyminisztérium vezetőjével – számol be Witold Jurasz publicista, volt lengyel diplomata.

Hirdetés

Zelenszkij azonnal azzal vádolta Varsót, hogy nem támogatja Kijevet az uniós csatlakozási tárgyalásokon. Sikorski erre azt válaszolta, hogy Lengyelországnak egy évtizedre van szüksége a csatlakozáshoz, és hogy a Zelenszkij hivatala által javasolt határidő „irreális”.

Az ukrán elnök szerint Varsónak több katonai felszerelést kellene átadnia Ukrajnának, rakétákat és drónokat kellene lelőnie Ukrajna felett. Sikorski erre azt válaszolta, hogy ez lehetetlen a NATO döntése nélkül.

Hirdetés

Az ukrán elnök szerint Lengyelország belpolitikai okokból felfújja a volhíniai tragédiát, és nem kellene felvetnie a témát. Sikorski az áldozatok exhumálására szólított fel a méltó újratemetés érdekében.

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu
Bedezsolt.hu – X/Twitter – Telegram

Hirdetés
Hirdetés