Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zelenszkij tovább feszegeti a határokat – újabb orosz területek bombázására kért engedélyt

Hirdetés

Az ukrán elnök újabb kérésével a mélyebb orosz területek ellen irányuló csapások engedélyezését kérte az Egyesült Államoktól.

Volodimir Zelenszkij, az ukrán elnök, szombaton Washingtonban amerikai tisztviselőkkel folytatott megbeszéléseken kérte, hogy az Egyesült Államok engedélyezze Kijev számára a mélyebb csapásokat Oroszország területére – írta meg a Infostart.

Az Egyesült Államok eddig több mint 50 milliárd dollár értékű katonai segélyt nyújtott Ukrajnának, azonban a fegyverek használatát eddig csupán ukrán területre és védelmi célú határon átnyúló műveletekre korlátozták.

Hirdetés

Zelenszkij esti videóbeszédében hangsúlyozta:

Az ukrán égbolt megtisztítása az orosz irányított légibombáktól egy erős lépés, amely arra kényszeríti Oroszországot, hogy törekedjen a háború befejezésére és az igazságos békére”.

Az elnök a szövetséges országokhoz, köztük az Egyesült Államokhoz, Nagy-Britanniához, Franciaországhoz és Németországhoz fordulva kijelentette, hogy „szükség van a képességekre, hogy valóban és teljes mértékben megvédjük Ukrajnát és az ukránokat. Szükség van mind a nagy hatótávolságú képességek engedélyezésére, mind az önök nagy hatótávolságú lövedékeire és rakétáira”.

Hirdetés

Zelenszkij említette, hogy képviselői „minden szükséges részletet” eljuttattak Ukrajna partnereihez, de konkrétumokat nem közölt. Rusztem Umerov, az ukrán védelmi miniszter, aki a küldöttség élén vett részt a washingtoni találkozókon, a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy Kijev bemutatta, az orosz repülőterek, amelyeket az ukrán városok ellen használnak, a mélyebb csapások hatótávolságán belül helyezkednek el.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés